Seniai seniai, kai sviestas ir kiaušiniai buvo duona kasdieninė 😁, mamytė parsinešė iš savo bendradarbės Irenos pyrago receptą. Mes su mamyte tada kepdavom tik labai paprastus pyragus – obuolinius, morkų, trupininius, o toks va kremiškas, vos ne tortiškas pyragas man buvo naujiena. Tada aš tapau vegane 😀 ir kuriam laikui atsisveikinau su įmantrybėmis virtuvėje. Kol nesupratau, kad beveik viskas yra įmanoma veganiškai. Šiais metais šį pyragą kepiau gal 5 kartus! Ir valgėm jį ne tik mes, Mi ir Do, savo virtuvėje – jį ragavo draugai ir artimieji, ir įvertino labai gerai! Tad metas pagaliau pasidalinti receptu. Veganišku receptu su sviestu, pienu ir kiaušiniais! 😁
Pudingo pyragas ant Velykų stalo |
Reikės:
- 70 g kokosų aliejaus (rafinuoto - bekvapio)
- 250 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų
- 75 g fruktozės (arba cukraus)
- 1 a. š. kepimo miltelių
- 30 g moliūgų tyrės (arba obuolių košės)
- 60 g sojų jogurto
- 1 a. š. vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
- 1 pakelis pudingo miltelių (aš naudoju Dr. Oetker vanilinį pudingą)
- 3 v. š. sojų pieno
- 600 g sojų grietinėlės
- 70 g cukraus (aš naudoju kokoso palmių žiedų cukrų, jis labai kvepia ir suteikia subtilų karamelinį skonį ir spalvą)
- 4 obuolių
O originalus receptas buvo toks :))
Originalus receptas |
Ką daryti?
- Pasiruošti tešlą. Ištirpdyti kokosų aliejų. Į jį supilti miltus, fruktozę (cukrų), kepimo miltelius, moliūgų tyrę, jogurtą ir vanilės ekstraktą. Išminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti pusvalandžiui į šaldiklį.
- Išsivirti pudingą. Užvirti sojų grietinėlę, supilti cukrų. Pudingo miltelius išmaišyti trijuose šaukštuose pieno, kad neliktų gumuliukų. Supilti ištirpintą pudingą į verdamą grietinėlę. Visą laiką maišyti plakimo šluotele, kol sutirštės. Nukelti nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinti.
- Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis.
- Tešlą iškočioti, patiesti į kepimo skardą ir subadyti šakute (nežinau, ar tas būtina, bet daro taip žmonės). Išdėlioti obuolių skilteles, užpilti pudingu, išlyginti.
- Dėti į įkaitintą orkaitę (180C) ir kepti apie 30-40 min.
- Valgyti atvėsusį! O geriausia dar per naktį pastovėjusį 👌
Taigi veganizavimo pamokos šiandien būtų tokios:
Sviestas = kokosų aliejus + sojų jogurtas
Kiaušinis = moliūgas + sojų jogurtas
Prašom. 😀