2014-06-08

Bazilikų Pesto


Užderėjus balkoniniams darželiams, kviečiame pasigaminti bazilikų padažo-užtepo Pesto. O jį pasigaminti labai paprasta.


250 g indeliui reikia:
  • 1 prigrūsto puodelio baziliko lapelių
  • 0,75 puodelio anakardžių
  • 0,25 puodelio aliejaus
  • 2-3 skiltelių česnako
  • poros žiupsnių druskos
  • šiek tiek citrinos sulčių
Bazilikus ir riešutus sumesti į maisto smulkintuvą, įberti druskos, įspausti sulčių bei sudėti trintą česnaką. Pradėti malti ir bemalant pilti aliejų (pilti, kol galvojate, kad reikia). Jei malate ne rankiniu smulkintuvu, o, pavyzdžiui, virtuviniu kombainu, masė gali pasklisti po indą ir likti nesumalta, tad teks karts nuo karto šaukštu ją sugrąžinti prie ašmenų. Pamalti porą minučių iki norimos konsistencijos ir ragauti su trapučiu, tortilijos traškučiu, makaronais...


No comments :

Post a comment