2015-11-21

Moliūginiai vafliai su riešutų sviestu

Ruduo visuomet apdovanoja gausiu, skaniu derliumi, tačiau kartais jau net nežinia, kaip jį suvartoti. Moliūgų sriuba – labai skanu, bet į lapkričio galą gali ir pabosti :D Siūlome išsikepti sočius moliūgo ir riešutų sviesto vaflius-blynus pusryčiams! O jeigu moliūgo turite ypač daug, dvigubinkite receptą ir prisikepkite vaflių ir kitai dienai ar užkandžiui – jie skanūs ir šalti, ir karšti, ypač pertepti riešutų sviestu bei apipilti sirupu.


7-8 vafliams reikės:
  • 380 g nulupto, išskobto moliūgo
  • 100 g Cinamoninio žemės riešutų sviesto sviestuoto
  • 20 g aliejaus
  • 130 g migdolų ar kito augalinio pieno
  • 80 g avižų sėlenų
  • 6 v. š. (100 g) aukščiausios rūšies kvietinių miltų
  • 2 v. š. tapijokos miltų
  • 40 g cukraus
  • 150 g vandens
  • trupučio aliejaus keptuvei patepti


Ką daryti?

Moliūgą supjaustyti kubeliais, mesti į maisto smulkintuvą ir kaip įmanoma susmulkinti.

Į susmulkintą moliūgą krėsti riešutų sviestą, pilti aliejų, įdėti cukraus. Kuo geriau ištrinti, kad taptų vientisa mase.

Pilti pieną, vandenį, išmaišyti.

Tuomet krėsti sėlenas, miltus, tapijoką. Viską gerai išmaišyti.

Įkaitinti vaflių keptuvę, patepti trupučiu aliejaus ir kepti kol skaniai apskrus. Mėgautis karštais arba dėti ant grotelių, kad atvėsę liktų traškūs.

No comments :

Post a Comment