2018-03-07

Paprikinė pupelių užtepėlė su džiovintais pomidorais

Užtepai ir pavilgėliai (angl. dip) - kas gali būti geriau, kai ruošiesi žiūrėti mėgstamą serialą ir supranti, kad nenori žiūrėdamas triaukšt sausų tortilijų čipsų. Arba kai ruošiesi eiti pas draugus ir jau žengdamas per savo namų slenkstį pajunti poreikį atsinešti kokių nors paties gamintų vaišių. Greit nusiauni batus, eini į virtuvę, sumeti šį bei tą į indą, sumali ir prašom - tu jau suaugęs žmogus, kuris neina pas draugus tuščiomis. 



Reikės:
  • 1 skardinės konservuotų baltųjų pupelių
  • ~7 saulėje džiovintų pomidorų puselių
  • 1/3 raudonosios paprikos
  • 3 v. š. maistinių mielių dribsnių (angl. nutritional yeast)
  • 1 v. š. tahini (sezamų pastos)
  • 1/2 v. š. citrinos sulčių
  • 1/2 v. š. agavų sirupo
  • 1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • pasirinktinai: čili pipirų bei skiltelės česnako (arba 1 a. š. česnako granulių)
  • vandens pagal poreikį

Ką daryti:
  1. Saulėje džiovintus pomidorus ir papriką šiek tiek pasmulkinti. (Jei pomidorus naudojate ne "iš stiklainio" (t. y. aliejuje), o sausus, prieš tai juos reikėtų bent 15 min. palaikyti karštame vandenyje, kad suminkštėtų.)
  2. Nupylus skystį nuo pupelių, suberti jas į indą aukštais kraštais arba į maisto smulkintuvą. Į tą patį indą sudėti visus likusius ingredientus. (Jei naudojat šviežią česnaką - jį išspausti.)
  3. Įpilti šlakelį (2-3 v. š.) vandens ir viską sutrinti iki vientisos masės. Įpilti dar vandens pagal poreikį: jei norisi užtepėlės - pilti mažiau, o jei pavilgo čipsams - daugiau. 
  4. Paragauti ir, jei reikia, pasūdyti ar kitaip pamodifikuoti skonį.

No comments :

Post a comment