2021-02-20

Mielinės bandelės su tofu "varške"

Tobulai minkštos, drėgnos, gausiai įdarytos bandutės, šiuo metu - mūsų mėgstamiausios! 
 
 
 8 didelėms bandelėms reikės:
  • 200 g kvietinių miltų
  • 4 g sausų mielių
  • 2 v. š. cukraus
  • Žiupsnio druskos
  • 25g vegan sviesto, pvz Vegan block
  • 100 g augalinio pieno, pvz. migdolų
  • Įdarui:
    • 180 g natūralaus skonio tofu
    • Aquafabos (skysčio iš konservuotų pupelių arba avinžirnių)
    • 25 g vegan sviesto
    • 2 v. š. cukraus 
    • 1 v. š. krakmolo
    • 2 a. š. vanilės ekstrakto
    • 0,5 citrinos sulčių
    • 0,5 citrinos žievelės
    • Saujos razinų

 
Ką daryti?
  • Topkyje (t. y. rundėliukyje, t. y. nedideliame puode) pašildykite "sviestą", jam ištirpus supilkite migdolų pieną ir išjunkite ugnį.
  • Dubenyje sumaišykite miltus, mieles, druską, cukrų.
  • Į miltų mišinį supilkite šiltą pieną su sviestu.
  • Išmaišykite, palikite 10 minučių ir išminkykite. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir padėkite šiltai 1 valandai.
    • Gudrybė, jeigu namie šalta ir sunku kildyti tešlą: stiklinę vandens 2 minutes šildykite mikrobangų krosnelėje, išimkite, įdėkite ten dubenį su tešla ir uždarykite. Laikykite valandą. Žinoma, krosnelės jau nejunkite :D 
  • Tofu sutrinkite šakute arba pirštais.
  • Plakite aquafabą, kol taps putomis. 4 šaukštus šių putų įdėkite į tofu.
  • Sudėkite visus kitus įdaro ingredientus (išskyrus razinas) ir sumaišykite. Citrinos žievelė turi būti tarkuota arba smulkiai supjaustyta, o vegan sviestas itin minkštas arba ištirpdytas. Labai kvapnus įdaras paruoštas!
    •  Gudrybė, jei skysčio susidarė per daug ir matote, kad įdaras ne pasiskleis, o išbėgs: įdarą gausiai maišydami pašildykite - suveiks krakmolas ir sutirštins masę.
  • Iškilus tešlai, ją iškočiokite ant šiek tiek pamiltuoto stalo. Turi gautis stačiakampis.
  • Tešlą padenkite įdaru, pabarstykite razinomis. Susukite į ritinį, jį supjaustykite į 8 lygias dalis.
  • Skardą ištieskite kepimo popieriumi. Išdėliokite bandeles ir palikite šiltai 1 valandai.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Bandutes atsargiai ištepkite aquafaba arba aquafabos ir sirupo mišiniu.
  • Kepkite apie 25 minutes.
  • Iškepusias padėkite ant grotelių, nesuslėkite vienos ant kitos, nes jos itin minkštos ir turi sutvirtėti!
  • Skanios ir šiltos, ir šaltos. Galima laikyti kelias dienas sandarioje dėžutėje.

Receptas pakoreguotas-veganizuotas pagal Beatos Nicholson varškinių bandelių receptą https://www.beatosvirtuve.lt/receptai/mielines-bandeles-su-varske/


No comments :

Post a Comment