2014-08-27

Kepti žirniai

Čia, jeigu ką, ne tie geltonieji džiovinti žirneliai, išvirti ir paskui pakepti. Čia džiovinti žalieji žirneliai, išmirkyti pernakt ir tada iškepti. Gal skamba keistai, bet nepabandęs nesužinosi, kaip skanu juos valgyti tiek vienus, tiek kaip priedą prie kokio šilto patiekalo. Galų gale, galima keptų žirnių įmaišyti į kokį nors mėgstamą troškinį, prieš jam baigiant troškintis: jie pagyvins tekstūrą ir pridės daug baltymų!


 Reikės:
  • džiovintų žaliųjų žirnelių (tenka ir vėl reklamuoti PC „Prisma“, bet gal galima rasti ir kur nors kitur arba patiems susidžiovinti iš savo daržo),
  • druskos, pipirų ir kitokių norimų prieskonių (leiskit pasireikšt savo fantazijai!)
Ką daryti:
  1. Išmirkyti žirnelius pernakt arba bent 8-9 valandas.
  2. Nupilti vandenį, kuriame mirko žirniai, ir kaip įmanoma geriau juos nusausinti.
  3. Dėti į keptuvę tiek žirnių, kad jie pasklistų vienu sluoksniu (arba šiek tiek daugiau), ir kepti ant silpnos ugnies, kartas nuo karto vis pamaišant. Įberti norimų prieskonių. Kepti, kol žirnių vidus gerai suminkštės, o išorė apskrus (apie 15-20 minučių). Jie neturi būti toki minkšti, kaip virti žirniai!
  4. Sukrėsti iškeptus žirnius į lėkštę, padengtą popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų papildomi riebalai.

Viskas! Kaip jau minėjom, galima juos valgyti vienus kaip užkandį (siūlom tuomet pasišildyti, o jei norisi valgyti šaltus, pereikit prie galimų modifikacijų) arba kaip kokio nors patiekalo papildą. Mes įmaišėm dalį į improvizuotą troškinį pavadinimu „Ką turim šaldytuve“.

Pora galimų modifikacijų:
  • galima bandyti šitaip kepti avinžirnius,
  • galima bandyti kepti žirnius arba avinžirnius orkaitėje. Tuomet jie gausis traškesni. Tereikia juos nusausintus išmaišyti su šaukštu aliejaus ir norimais prieskoniais. Kepti ~180 laipsnių temperatūroje, kol išorėje užsidės kietesnė plutelė. Išėmus iš orkaitės, vėsdami jie taps šiek tiek traškesni. Puikus užkandis!

No comments :

Post a Comment