2014-08-21

Trinta cukinijų ir pomidorų sriuba su pupelėmis

Kai Milda grįžo iš savo tėviškės, negalėjo nustot garsiai svajot apie puikią sriubą, kurią jai išvirė Mamytė. Sakė, tris kartus kartojo. Pabandėm pagaminti kažką panašaus. Žinoma, nesigavo taip mamytiškai, bet vis tiek labai skanu. (Kitaip tariant, namuose neturėjom paprikų ir svogūnų, tai teko šiek tiek pamodifikuoti receptą.)


4 sočiom porcijom reikės:
  • 1 neperaugusios cukinijos (apie 800 g),
  • 5 pomidorų,
  • jeigu turit papriką ir dar raudoną - nuostabu, bet mes nedėjom, nes neturėjom, o daržovių kioskas už viso 100 metrų,
  • 1 morkytės,
  • 1 puodelio virtų pupelių,
  • 2 gerų skiltelių česnako,
  • prieskonių: druskos, pipirų, saldžiosios paprikos, dar kokios nors aštrumos, jei norisi (labai geras yra prieskonių mišinys vištienai, jeigu ką),
  • 1 v. š. pomidorų padažo.

 Sriubą verdam taip:
  1. Puode ant aliejaus pakepinam morką (supjaustytą plonais griežinėliais) ir papriką (šiaudeliais), jeigu turim. 
  2. Kai viskas skaniai pakvimpa ir suminkštėja, dedam cukiniją (pjaustytą pusžiedžiais). Išmaišom ir uždengiam, kad trumpai pasitroškintų.
  3. Po kokių 3 minučių atidengiam, paprieskoniuojam, užpilam pusantro puodelio arba puse litro vandens (priklausomai nuo to, kokio skystumo sriubos norisi) ir verdam.
  4. Kai cukinija suminkštėja, laikas dėti apystambiai supjaustytus tris pomidorus ir sukapotą česnaką. Belieka sriubą virti, kol viskas suminkštės. 
  5. Sutrinam sriubą rankiniu blenderiu. Mes neturim blenderio, tai savo sriubas trinam kokteilinėj. Rizikinga, bet gyvenimas ne rožėm klotas.
Ką daryti su pupelėm:
  1. Kai sriuba jau baiginėja virti (pvz., kai jau sudėti pomidorai), pilam į keptuvę aliejaus ir kepam jame pupeles. Joms šiek tiek apkepus, nepagailim visokių prieskonių (pamoka ateičiai: reikia nepersistengti su aštrumu). Išmaišom ir suberiam smulkiais kubeliais supjaustytus likusius du pomidorus. Pakepinam, kol pomidorai suminkštės.
  2. Dedam šaukštą pomidorų padažo, išmaišom ir dar šiek tiek pakaitinam. Paragaujam, ar ne per rūgštu. Jei per rūgštu - dedam pusę šaukštelio cukraus.
  3. Verčiam pupeles į sutrintą sriubą, išmaišom.
Jei turim šviežių bazilikų arba petražolių – pabarstom ir VALGOM!

4 comments :

  1. Like like like!

    Savaitgali bandysiu!

    ReplyDelete
  2. Atrodo laaabai skaniai :). Būtinai išbandyti reikės.

    ReplyDelete
  3. Nuostabi sriubytė! Suvalgėm, apsilaižėm ir būtinai dar virsim :)

    ReplyDelete