2014-10-13

Moliūginė avižinė košė


Moliūgai užauga dideli, o trintos sriubos ir troškiniai gali atsibosti, tad patariame pasiruošti tyrės ir ją naudoti visokiais gyvenimo atvejais. Pasiruošti ją paprasta – nulupti moliūgą, supjaustyti jį riekelėmis ir kepinti orkaitėje kokią valandą. Tuomet ištraukti ir sumalti blenderiu. Šią masę galima užsišaldyti arba susidėti į stiklainius. Vieną iš moliūgų tyrės panaudojimo būdų galima rasti O!Žvėris puslapyje (būtinai pabandysim!), o mes siūlome išsivirti sočią, purią, kreminę pusrytinę košę – moliūginę avižinę!


Dviese papusryčiauti reikia:
  • 1,5 stiklinės moliūgų tyrės
  • 1,5 stiklinės augalinio pieno arba vandens
  • 1 stiklinės avižų dribsnių (ne greitai paruošiamų)
  • 0,25 stiklinės džiovintų spanguolių arba razinų
  • 0,5 a. š. vanilinio cukraus
  • 1 a. š. malto cinamono
  • 1 a. š. malto muskato
  • 1 a. š. maltų gvazdikėlių
  • pasiskaninimui – moliūgų sėklų (kepintų)

Kaip paruošti?
Džiovintas spanguoles užpilti verdančiu vandeniu – kad aliejus ir cukrus kažkiek nusiplautų.
Į puodą (geriausia – storu dugnu) sukrėsti moliūgų tyrę, įpilti vandens, sumaišyti ir užvirti. Tada suberti avižas, prieskonius, vanilinį cukrų, sumažinti ugnį ir virti. Verdant patariu visąlaik maišyti, nes košė virdama kartais pokši ir dar mėgsta priskresti prie dugno.
Galiausiai suberti nuplikytas spanguoles. Maišyti, kol košė „suvirs“ iki mėgstamo skystumo ir kremiškumo. Pagardinti ant sausos keptuvės kepintomis moliūgų sėklomis.


No comments :

Post a comment