2014-10-10

Riešutų (ne)pienas ARBA Pienas sviestuotas



Jei mėgstat sausus pusryčius, pienišką košę arba dar kažką, kur reikėtų pieno (kad ir balintą kavą!), labai paprasta namuose pasidaryti riešutų (ne)pieną. Lengviausia jį daryti iš anakardžių, nes juos galima trumpai pamirkyti, tad jei pamiršot užsimerkti riešutus iš vakaro – ne bėda.

0,5 l pieno reikės:

  • 2 saujų riešutų arba sėklų (anakardžių, migdolų, saulėgrąžų…),
  • pusės banano arba poros datulių,
  • 1 šaukšto riešutų sviesto.

Ką daryti:

Nakčiai arba, jei naudojat anakardžius, bent jau pusvalandžiui pusėje litro vandens užmerkti dvi saujas nuplautų riešutų.
Iš ryto nupilti vandenį, kuriame jie mirko, užpilti tuo pačiu kiekio šviežio ir viską suplakti kokteilinėje kartu su puse banano arba pora datulių.
Įkrėsti šaukštą norimo riešutų sviesto ir dar paplakti, kad išsimaišytų – bus skaniau, kremiškiau ir sočiau!
Na, o tada, aišku, naudokit pagal paskirtį – pvz., pilkit viską ant sausų pusryčių ir valgykit, niam! Jeigu norisi užbalinti kavą, galit prieš naudojant nukošti marle, kad nebūtų nuosėdų.
Mūsų namuose riešutų melžėja dažniausiai yra Dovilė, tad ji rekomenduoja išbandyti anakardžių riešutų ir anakardžių sviesto derinį. O šiaip, galimybės eksperimentavimui plačios – kaip ir mūsų riešutų sviestų asortimentas. :3

No comments :

Post a comment