2017-01-29

Jogurtinis tahini padažas salotoms


Oi, kaip mes laukėm dienų, kai žaliosios sodo gėrybės tiesiog netilps šaldytuve ir galėsim išvien valgyt gaivias saloootas. O kai prasidės uogų sezonas, salotas užgersim puikiaias kokteiliais ir mūsų organizmai pilnai atsigaus po baigiamųjų darbų rašymo… Bet kol kas – apie salotas. Tiksliau, apie gaivų ir paprastą jų padažą, kurį pastaruoju metu labai pamėgom. Savo tekstūra ir skoniu jis šiek tiek primena grietinę, bet tahini jam suteikia subtilumo, „polinesočiojo“ riebumo ir maistingumo. Toks padažas labai tinka ir standartinėms „aisberginėms“ salotoms su agurkais, pomidorais ir pan., bet siūlom jums savo pavasariškai vasarišką salotų variantą su džiovintais pomidorais. Išbandykit!

Reikės:
Salotoms:
  • Mėgstamų ir turimų lapų: salotų, špinatų, garšvų ir pan.
  • Svogūnų laiškų
  • Krapų
  • Ridikėlių
  • Saulėje džiovintų pomidorų
Padažui:
Ką daryti:
  1. Jei naudojate sausus saulėje džiovintus pomidorus, juos prieš gaminant salotas išbrinkinti karštame vandenyje, atvėsinti ir nusunkti. Jei naudojate džiovintus pomidorus aliejuje, aliejų nuvarvinti ir pomidorus šiek tiek nusunkti.
  2. Salotų ingredientus supjaustyti/suplėšyti norimo dydžio gabalėliais.
  3. Sumaišyti padažo ingredientus: tahini, sojų jogurtą, citrinos sultis, druską. Padažo skystumą reguliuoti įdedant daugiau arba mažiau sojų jogurto. Galutinis padažas turi gautis maždaug majonezo konsistencijos.
  4. Padažą su salotomis sumaišyti prieš pat jas patiekiant.
*Natūralaus, t. y. nesaldinto sojų jogurto paprastai būna Prismoje („Rainbow“, 500 ml), bet neseniai pradėjo prekiauti ir Rimi (Valsoia, 2×125 ml) – abu jie puikiai tinka tiek padažams, tiek kitiems mūsų receptams.

No comments :

Post a Comment