2015-01-07

Pačios skaniausios alyvuogės


Alyvuogės yra toks dalykas, kurį dažniausiai arba labai mėgsti, arba labai nemėgsti. Bet net ir šitoj taisyklėj būna išimčių. Tuo įsitikinom pačios, kai žmogus, anksčiau visiškai nemėgęs alyvuogių, pradėjo jas mėgti po to, kai paragavo jų paruoštų štai taip. (Jau tuoj tuoj papasakosim, kaip, bet dar norim šiek tiek pratęsti įžangą.) Tokios alyvuogės puikiai tiks tiek greitam užkandžiui, tiek kokiam nors šventiniam ar nelabai šventiniam stalui. Paruošti užtruksite kokias dvi minutes, o žmonės išvalgys jas ir dar pagardintą aliejų išdažys per minutę.

Reikės:
  • 1 skardinės alyvuogių - tinka tiek žaliosios, tiek juodosios, o gal ir abiejų rūšių, jei norisi margesnio vaizdo,
  • 1 skiltelės česnako,
  • 2 v. š. kokio nors aliejaus (pvz., rafinuoto arba nerafinuoto rapsų, alyvuogių),
  • 1 v. š. balzaminio acto arba ~pusės citrinos sulčių,
  • žiupsnio juodųjų pipirų,
  • 1-2 a. š.  itališkų žolelių (čiobrelių, bazilikų, rozmarinų) - jei turit, labai tinka ir šviežios!
  • 0,5 a. š. cukraus.

Ką daryti:
  1. Viską, išskyrus alyvuoges, gerai išmaišyti dubenėlyje (kol cukrus ištirps). 
  2. Įspausti česnaką.
  3. Suberti alyvuoges ir išmaišyti.
Galima valgyti iš karto, bet skaniau bus, jei leisit pastovėti bent 10 minučių, kad skoniai įsigertų. Gardu su itališka duona, juoda duona, trapučiais.

No comments :

Post a comment