2015-01-29

Vafliai su saulėgrąžų sviestu

Kas sakė, kad veganiški vafliai yra neįmanoma misija? Mes irgi ilgai taip galvojom, kol supratom, kad bėda ne mumyse, o mūsų vaflinėj… Pasirodo, veganiški vafliai dar ir kaip įmanomi. Įmanomi net ir be glitimo. Net ir be cukraus! Jie tokie aromatingi, tokie… chalviški, tokie traškūs, tokie… Ai, patys paragausit ir pamatysit. Svarbu tik pasidaryti gerą tešlą, kepti gerai įkaitintoj ir aliejumi pateptoj (dėl visa ko) vaflinėj, per anksti neatidaryti ir leisti vafliams pravėsti ant grotelių. :3


Reikės:
  • 3 st. avižinių dribsnių (tų paprastų, ne greitai paruošiamų),
  • 2,5 st. vandens/pieno (pvz., 2 st. vandens ir 0,5 st. pieno – aišku, augalinio),
  • 5-8 datulių – priklausomai nuo pageidaujamo saldumo,
  • 1 vidutinio banano,
  • 1 v. š. maltų linų sėmenų (nebūtina, bet rekomenduotina),
  • 2 v. š. saulėgrąžų sviesto sviestuoto,
  • vanilinio cukraus,
  • 1 a. š. kepimo miltelių.

Ką daryti:

Visus ingredientus sudėti į kokteilinę ir plakti tol, kol gausite vientisą tešlą.
Patepti vaflinę aliejumi ir įkaitinti.
Pilti tešlą į vaflinę ir šaukštu tolygiai paskleisti, kad ji beveik pasiektų visus kraštelius.
Uždaryti, kepti. Kiek kepti, priklauso nuo labai daug ko, tad šioje vietoje turėsite atrasti savo kepimo laiką… Mes dažniausiai kepam ~7 minutes, bet vis tiek tenka orientuotis pagal kvapą ir dar bala žino, ką. Kai jau turit nuojautą, kad vaflis turėtų būti iškepęs, atsargiai pabandykit atidaryti vaflinę. Ji turi lengvai atsidaryti. Jei tešla dar limpa – atsiprašykit vaflio už savo nekantrumą ir kepkit dar.
Išėmus vaflį, padėti jį pravėsti ant grotelių. Tuomet jis ilgiau išliks traškus!
Skanu tiek šilti, tiek šalti.

P. S. Jei norite traškesnių vaflių, leiskit tešlai keliolika minučių patirštėti ir tik tada krėskite ją į vaflinę bei tolygiai paskleiskit. Kuo tirštesnė tešla – tuo traškesni vafliai!

No comments :

Post a comment