2019-03-04

Blynų tortas su riešutų sviestu

Užgavėnės! Vieniems tai žiemos išvarymo šventė, kitiems – paskutinio apsivalgymo prieš gavėnią diena, tretiems - blyyynų šventė. Šiais metais mes nusprendėme šią blynų šventę itin šventiškai atšvęsti – susitepti tortą iš lietinių. 🥞
Blynai sutepti riešutų sviesto kremu iš šimtmečio torto ir namine braškių ir bananų uogiene... 🍓


Lietiniams reikės:
  • 195 g viso grūdo spelta miltų*
  • 130 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 270 g sojų pieno
  • 300 g vandens
  • 1,5 v. š. obuolių acto
  • 3 v. š. agavų sirupo
  • 3 v. š. rapsų aliejaus
  • 1 a. š. kakavos miltelių (nebūtina)
Torto sutepimui:
  • Uogienės (na, pusės sriubinio dubenėlio 😃 arba, kitaip sakant, pagal poreikį)**
  • 100 g lazdynų-anakardžių sviesto sviestuoto (arba kito mėgstamo riešutų sviesto)
  • 200 g sojų grietinėlės
  • 50 g cukraus arba fruktozės
  • 2 v. š. citrinos sulčių
Papuošimui: juodojo šokolado.

* viso grūdo spelta miltus galima keisti viso grūdo kvietiniais miltais
** uogienės reikėtų tirštesnės, jeigu turite tik skystos, įmaišykite porą šaukštų chia sėklų ir kurį laiką pabrinkinkite



Ką daryti?
  1. Pirmiausiai reikia išsikepti blynus, jų turėtų gautis apie 12-13. Blynų gaminimo eiga aprašyta šiame įraše. Šįkart į tešlą dar įdėjau kakavos, kad lakštų (blynų) spalva kontrastuotų su kremu. Blynus atvėsinti.
  2. Išsivirti uogienę. Arba atsinešti ją iš sandėliuko. Bet aš ją išsiviriau šviežiai iš šaldytų braškių, bananų ir fruktozės. Kadangi gavosi gana skysta uogienė, išvirus įdėjau porą šaukštų chia sėklų, kas ją ir sutirštino.
  3. Pasigaminti kremą. Nedideliame inde ant silpnos ugnies virti sojų grietinėlę, fruktozę ir riešutų sviestą. Vis maišyti, kol masė sutirštės. Nuėmus nuo ugnies įpilti citrinos sulčių ir dar pamaišyti. Kremą atvėsinti.
  4. Blynus apipjaustyti, kad būtų vienodos formos (žinoma, nebūtina).
  5. Sutepti tortą. Vienam sluoksnyje 2-3 a. š. uogienės, antram sluoksnyje 2-3 a. š. riešutų kremo ir taip iki galo. Paskutinį blyną aptepti riešutų kremu.
  6. Puošti lydytu šokoladu arba tik kuo norisi.
  7. Skanauti, kai tortas susigulės, t. y. po ~8 valandų.
Linksmos apsivalgymo šventės!


Lašininis ir Kanapinis. Kuris – kuris? Spręskite jūs.


No comments :

Post a Comment