2015-01-23

Svečio įrašas: Avižiniai-riešutiniai sausainukai

Kas gali būt skaniau nei mamos kepti sausainiai? 
Mamos kepti sausainiai su mūsų riešutų sviestu sviestuotu! Vos spėjom juos nufotografuot, nes akimirksniu burnoj ištirpo. Ta proga pristatom naują mūsų blog'o rubrikėlę – „svečio įrašas“, kurioje dalinsimės receptais žmonių (nebūtinai veganų!), norinčių papasakoti, kaip pagaminti kokį nors gardų veganišką patiekalą. 
Šiandien perduodam žodį Mildos mamytei Daivai Beržanskienei.

Nesu veganė, bet mėgstu eksperimentuoti, Sumaniau iškepti veganiškus sausainukus. Tai jau ne pirmieji mano veganiški sausainiai, bet šie gavosi man ypatingai skanūs. Taigi, nebūtina į kepinius pridėti kiaušinių, gyvulinių riebalų, kad pirštus apsilaižytume...

Avižiniai-riešutiniai sausainukai:


  • 120 g avižų miltų;
  • 120 g „Sviesto sviestuoto“ klasikinio sviesto (žemės riešutų);
  • 70 g aliejaus;
  • 150 g cukraus;
  • 50 g kepto ir sutrinto moliūgo (naudojau šaldytą);
  • 50 g kokoso drožlių;
  • 70 g perskeltų į kelias dalis migdolų.


Ką daryti?
Cukrų sumaišykite su moliūgu, sudėkite Klasikinį (žemės riešutų) sviestą, supillkite aliejų ir viską išplakite mikseriu. Į šią masę sudėkite kokoso drožles ir avižų miltus. Įmaišykite migdolus. Masė turi būti tiršta. Darykite rutuliukus, juos šiek tiek suplokite, kad sausainiai būtų plonesni. Į skardą patieskite sviestinį popierių. Kepkite įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje trumpai, kol stipriai pagels, apie 15 min. Skanių sausainukų.

No comments :

Post a comment