2014-09-21

Kreminė moliūgų sriuba

Pildom paprastų, bet neprastų sriubų archyvą. O kadangi jau prasidėjo moliūgų metas, įtariam, kad tai bus ne paskutinis receptas, kurio pagrindinis ingredientas – ši įstabaus dydžio daržovė, labai plačiai pritaikoma kulinarijoje. Sriuba, kurią siūlom pasigaminti – lengvai ir greitai paruošiama, jai nereikalingi jokie įmantrūs ingredientai, o jos kremiškumas ir švelnus skonis labai maloniai nuteikia ir motyvuoja įsipilti dar. :3


4 žmonėms turėtų užtekti:
  • ~700 g išdarinėto moliūgo,
  • 3 nedidelių bulvių,
  • 1 nedidelės morkos,
  • 1 nedidelės paprikos,
  • 2 skiltelių česnako,
  • 1 saujelės šiaudeliais supjaustyto poro,
  • 1 kubelio sultinio,
  • ~800 ml vandens (geriau pradžioje įpilti mažiau, o paskui, jei matot, kad bus per tiršta, įpilti dar).

Ką daryti:
  1. Sukapoti česnaką, morką supjaustyti griežinėliais, o moliūgą, bulves ir papriką – nedideliais kubeliais.
  2. Puode ant aliejaus pakepinti porą, česnaką, morką ir papriką. 
  3. Kai viskas šiek tiek suminkštėja, pilti vandenį, suberti moliūgą ir bulves. Įmaišyti sultinio kubelį ir virti uždengus ant vidutinio stiprumo ugnies, kol viskas suminkštės.
  4. Sutrinti rankiniu blenderiu arba kokteilinėje (tik atsargiai, kad indas nesutrūktų!) Jei reikia, dar pasūdyti. Paskaninti šviežiai maltais pipirais.
Galima pabarstyti skrudintomis saulėgrąžomis, šviežiomis petražolėmis ar dar kuo nors, kas šauna galvon.

2 comments :

  1. Ar galėtumėt man pasakyti kodėl kokteilinės indas gali suskilti? Nes dabar kaip tik nusipirkau kokteilinę su ta mintelę, kad vat oj kaip trinsiu viską ir gaminsiu :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Indre, kokteilinės indas gali sutrūkti nuo karščio, todėl sriubas rekomenduotume trinti rankiniu blenderiu arba šiek tiek pravėsinti prieš pilant į kokteilinę.

      Delete