Kai norisi ko nors, kas primintų gimtų namų jaukumą, kai lauke žvarbu ir norisi komforto bei šilumos. Kai šviežių kokybiškų daržovių nėra, kur gauti, o spintelėse ir šaldytuve karaliauja užkonservuotas praeitų metų derlius - metas virti burokėlių sriubą! Kad būtų tirščiau ir sočiau - su grybais ir pupelėmis.
Pasisotinti 4 žmonėms reikės:
- 0,5 stiklainiuko (~250 ml) konservuotų burokėlių (skaniausia - obuolių sultyse konservuoti)
- 3 didelių (6 mažų) bulvių
- 1 vidutinės morkos
- 1 svogūno
- 3 skiltelių česnako
- dubenėlio pievagrybių/miško grybų
- skardinės konservuotų pupelių pomidorų padaže (nebūtina)
- druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių, poros lauro lapelių, aliejaus
Ką daryti?
Puode įkaitinti aliejų ir, vis pamaišant, kas porą minučių palaipsniui suberti pusiau stambiai supjaustytą svogūną, į 4-5 dalis supjaustytus pievagrybius, tarkuotą morką ir smulkiai sukapotą česnaką. Maišant pakepti dar keletą minučių ir užpilti užvirusiu vandeniu (~0,7l), sudėti kubeliais supjaustytas bulves, iš stiklainio supilti burokėlius (su visomis sultimis), įmesti porą lauro lapų, pribarstyti prieskonių ir pipirų ir uždengus puodą virti ant silpnos ugnies, kol bulvės taps minkštos. Tuomet, nupylus didžiąją dalį pupelių skystimo, suversti jas į sriubą ir virti dar apie 10 minučių.
Puiki sriuba, tik pasigaminau visą puodą ir negaliu atsivalgyti!
ReplyDeleteko gero tai yra pirmas toks aiskus receptas: kiek ko imti, kiek virti ir t.t. Lietuviskuose receptuose daugiausia dominuoja: siek tie to, truputi ano ir t.t. :) aciu, labai skanu
ReplyDeleteValiooo! Aišku, nieko nenutiktų, jeigu į sriubą įdėtumėt šiek tiek to, truputį ano :D Bet kartais tikrai sunku suprasti, kiek yra tas "šiek tiek" įvairiuose receptuose.
Delete