Kartais visas patiekalo žavesys ir įdomumas gali slėptis viso labo viename prieskonyje.
Šiuo atveju, kalendra paprastam sojų troškiniui suteikia subtilaus aromato ir skonio. Rekomenduojame jį valgyti su grikiais, tad jeigu mėgstat grikius, bet nesugalvojat, su kuo juos valgyti - pirmyn, o jei grikių nemėgstat - galbūt šis receptas sugundys jus suteikti jiems antrą šansą.
Troškinys yra toks dalykas, kuriame improvizuoti galima į valias, tad visus ingredientus galit dėti pagal skonį. Na, o mes produktų sunaudojome tiek (gavosi geros penkios porcijos):
Šiuo atveju, kalendra paprastam sojų troškiniui suteikia subtilaus aromato ir skonio. Rekomenduojame jį valgyti su grikiais, tad jeigu mėgstat grikius, bet nesugalvojat, su kuo juos valgyti - pirmyn, o jei grikių nemėgstat - galbūt šis receptas sugundys jus suteikti jiems antrą šansą.
Troškinys yra toks dalykas, kuriame improvizuoti galima į valias, tad visus ingredientus galit dėti pagal skonį. Na, o mes produktų sunaudojome tiek (gavosi geros penkios porcijos):
- dubenėlį sojos lakštinių
- 7 didelius pievagrybius
- 3 mažas morkytes
- 1 mažą svogūną
- 3 skilteles česnako
- 2 saujas šparaginių pupelių (tinka ir šaldytos)
- trečdalį brokolio
- 3 v. š. pomidorų padažo (tinka ir pomidorų tyrė)
- 4 a. š. nemaltos kalendros (tinka ir malta, tačiau tuomet ji bus nebe tokia aromatinga)
- druskos, pipirų, česnakinių prieskonių
- grikių
Ką daryti?
Sudėti sojos lakštinius į dubenėlį, pabarstyti druska, pipirais, česnakiniais prieskoniais, įdėti 3 šaukštus pomidorų padažo - visa tai užpilti verdančiu vandeniu (kad vos apsemtų), pamaišyti ir uždengti lėkštute.
Keptuvėje (troškintuvėje) įkaitinti aliejų ir suberti pusiau stambiai supjaustytą svogūną bei į keturias dalis supjaustytas šparagines pupeles. Pamaišyti, uždengti ir leisti kelias minutes pasitroškinti.
Tuomet suberti plonais griežinėliais supjaustytas morkytes, vėl pamaišyti. Pievagrybius ir brokolius supjaustyti norimais dydžiais, suberti į keptuvę kartu su smulkiai sukapotu česnaku. Viską apibarstyti druska, pipirais, sutrinta kalendra (kalendrai sutrinti reikalinga prieskonių trintuvė, malūnėlis ar kavamalė).
Galiausiai suversti soją su visu „marinatu“ ir uždengus troškinti, kol pasigaminsite grikius. Uždėti virti norimą kiekį grikių (grikių ir vandens santykis 1:2), pasūdyti ir virti, kol išgaruos vanduo. Į išvirusius grikius galima įmaišyti truputį mėgstamo aliejaus ir trintos kalendros.
Jeigu neturite troškintuvės (keptuvės) su dangčiu, tinka ir puodas storesniu dugnu.
No comments :
Post a Comment