Šios salotos - labai lengvai paruošiamos ir dar lengviau suvalgomos. Tai puikus užkandis, kai norisi kažko greito, lengvo, saldaus ir gaivaus.
Reikės:
- Poros vidutinių morkų,
- Vieno didesnio obuolio (pagal skonį - saldesnio arba rūgštesnio),
- Apelsino,
- Saujos razinų,
- Žiupsnio druskos,
- Trupučio pasirinkto aliejaus (mes dažniausiai naudojam graikinių riešutų, bet tiktų ir paprastas saulėgrąžų arba sezamų),
- Pagal skonį: saulėgrąžų, riešutų, kokoso drožlių, cinamono,
- Citrinos sulčių (nebūtina).
Ką daryti:
Razinas užplikyti verdančiu vandeniu ir palikti.
Burokine tarka sutarkuoti morkas, tarkius sudėti į dubenį, užberti žiupsnelį druskos, užpilti šlakelį aliejaus ir gerai išmaišyti. Nors salotoms pakankamai drėgnumo suteikia apelsinas, mes rekomenduojam nepraleisti aliejaus - jis padeda įsisavinti kai kurias medžiagas iš šviežių daržovių.
Nulupti apelsiną, padalinti į skilteles, jas smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su morkomis.
Sutarkuoti obuolį, mesti į dubenį kartu su morkomis ir apelsinais. Jei obuolys saldus, galima užspausti truputį citrinos sulčių - dėl skonio ir kad neparuduotų taip greitai.
Galiausiai suberti nuplautas ir nuvarvintas razinas. Viską gerai išmaišyti, dėti į dubenėlius, ant viršaus užbarstyti norimų priedų: (ne)skrudintų riešutų, saulėgrąžų, kokoso drožlių (labai tinka!) ir valgyti.
P. S. Jei turit po ranka, į salotas taip pat galit įtarkuoti saliero šaknies - prideda tiek pikantiškesnio skonio, tiek maistingumo. Taip pat čia tinka ir šviežios vynuogės, jei nesinori razinų. Žodžiu, įjunkit fantaziją ir pasidalinkit savo įspūdžiais beigi įžvalgomis komentaruose!
No comments :
Post a Comment