Makaronai dažniausiai asocijuojasi su nemaistingu ir nuobodžiu studentišku maistu. Bet ne būtinai! Dėl jų universalumo juos galima paruošti laaabai skirtingai ir įdomiai, o jei dar su riešutų sviestu… Riešutų sviestas viskam prideda šiokio tokio prašmatnumo. :3 Šitam patiekalui mus pirmiausia įkvėpė Beata. Skambėjo keistokai, bet ingredientų sąrašas trumpas ir kaip tik visko namie turėjom, tai kodėl nepabandžius?..
„Pagaliau sūrus receptas su žemės riešutų sviestu!“ – dūsavo, Milda, pirmąkart valgydama šiuos turtingus ir komfortiškus makaronus. „Galėčiau šitaip valgyt kasdien,“ – dūsavo antrą dieną iš eilės, negalėdama atsistebėt, koks puikus minimalistinis derinys gavosi.
Trečią dieną (o ką?), šiek tiek paeksperimentavusios su skirtingais ingredientais, sukūrėm štai tokį receptą.
- 200 g sausų makaronų – rekomenduojam pilno grūdo, bet labai tinka ir paprasti,
- 2 saliero stiebų,
- 1 nedidelės paprikos arba 1-2 vidutinio dydžio morkų. Nebijokit morkų, jos čia labai skaniai tinka. Abiejų ingredientų dėti nerekomenduojam, nes bus visko per daug. Šito patiekalo žavesys slypi minimalizme, tad nepersistenkim!
- 1/4 didelio svogūno arba poro,
- 1 šaukšto kaparėlių.
Padažui:
- 3 v. š. žemės riešutų sviesto (puikiai tinka ir kokosinis žemės riešutų sviestas sviestuotas),
- 2 a. š. tahini (sezamų sviesto sviestuoto),
- 3 v. š. sojų padažo,
- 3 v. š. aliejaus,
- 0,5 citrinos sulčių,
- 1 nubraukto šaukštelio cukraus,
- ~5 v. š. vandens (pagal tirštumo poreikį).
Kaip gaminti?
Nelabai smulkiai supjaustykite salierą, svogūną (porą), kubeliais – papriką. Jei naudojate morkas – supjaustykite plonais pusmedaliais. Pradėkite virti makaronus. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir pradėkite kepti daržoves. Vis pamaišykite. Sukapokite kaparėlius.
Į indelį ar stiklainėlį, kuriame vėliau ir laikysite likusį padažą, krėskite/pilkite visus padažo ingredientus, išskyrus vandenį. Šaukšteliu gerai išmaišykite, kad taptų vientisa masė. Pagal poreikį šaukštu įpilkite vandens.
Makaronams išvirus, nupilkite juos ir suverskite atgal į puodą. Į juos sumeskite pakeptas daržoves bei smulkintus kaparėlius. Užpilkite pusę pasigaminto padažo, viską išmaišykite ir nedelsiant skanaukite.
Šį padažą galima laikyti šaldytuve sandariai uždarytą kelias dienas. Jis tinka į makaronų patiekalus, kuskusą, net į bulvinį troškinį (išbandyta).
No comments :
Post a Comment