2015-06-05

Trupininis rabarbarų pyragas

„Viskas, aš grįžau namo ir man dabar atostogos!“ – tarė Milda ir ėmė sijoti miltus šiam pyragui. Ir tikrai, tai pyragas, kvepiantis vasara, atostogomis, kai rabarbarai su savo gigantiškais lapais okupuoja sodus.


Reikės:
  • 1 puodelio kvietinių miltų (mes naudojame ekstra);
  • 0,5 puodelio avižų sėlenų;
  • 3 v. š. cukraus (jei mėgstate įprastą trupininių pyragų saldumą, dėkite 5 v. š.);
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 0,5 puodelio augalinio pieno (mes naudojome kanapių; jei norite ne itin trapaus, minkštesnio pyrago, pilkite 0,75 puodelio pieno)
  • 1 puodelio kokosinio žemės riešutų sviesto;
  • ~2 rabarbaro stiebų;
  • 1 v. š. cukraus apibarstymui
Ką daryti?
Sumaišykite sausus ingredientus (miltus, sėlenas, cukrų ir vanilinį cukrų, kepimo miltelius), įpilkite pieno ir suverskite riešutų sviestą. Pamaišykite ir pasiraitokite rankoves – reikia sviestą įtrinti į tešlą.
Du trečdalius tešlos iškočiokite ir įtieskite į kepimo skardelę, sulipinkite kraštelius.
Likusią tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ar maišelį ir pašaldykite šaldiklyje (~20 minučių).
Tuo metu nulupkite rabarbarus, supjaustykite mažais kubeliais, suberkite į skardą vienu sluoksniu, apibarstykite cukrumi.
Ištraukus iš šaldiklio likusią tešlą, įtarkuokite arba sutrupinkite ją ant rabarbarų ir paskleiskite. Kepkite ~30 min (kol gražiai parus) orkaitėje, iš anksto įkaitintoje iki 200 laipsnių.
Skanus ir karštas, ir šaltas!
Jums moja Dovilė rabarbaruose 🙂

No comments :

Post a comment