2015-11-02

Makaronai su jogurtiniu tahini padažu

Milda juokauja, kad didžioji dalis mūsų receptų atsiranda iš begalinio užsiėmimo: vienus sukuriam beviltiškai atidėliodamos kokius nors darbus, o kitus – tiesiog neturėdamos laiko gaminti. :D Šis padažas – irgi ne išimtis. Visą patiekalą pasigaminti užtruksite tiek, kiek virs makaronai, o pavalgysit sočiai ir gurmaniškai.


2 asmenims reikės:

  • 200 g sausų mėgstamos formos makaronų

Padažui:

  • 2 nekupinų v. š. tahini
  • 3 nekupinų v. š. natūralaus sojų jogurto
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 žiupsnio džiovintų žolelių: čiobrelių, mairūnų, bazilikų, petražolių ir pan.
  • 2 a. š. citrinos sulčių
  • 1-2 žiupsnių druskos
  • pipirų pagal poreikį

Ką daryti:

Makaronus išvirti taip, kaip esate įpratę juos virti.
Sumaišyti visus padažo ingredientus iki vientisos masės (česnaką išspauskite).
Išvirusius makaronus nukošti ir tame pačiame karštame puode sumaišyti su padažu. Sušilęs padažas ims skleisti malonų rūgštoką aromatą, šiek tiek primenantį lydytą baltą varškinį sūrį. Valgykite nedelsdami!
P. S. Nors padažą rekomenduojam valgyti su makaronais, jis tiks ir su salotomis, kepsneliais ir pan.

No comments :

Post a Comment