Milda juokauja, kad didžioji dalis mūsų receptų atsiranda iš
begalinio užsiėmimo: vienus sukuriam beviltiškai atidėliodamos kokius
nors darbus, o kitus – tiesiog neturėdamos laiko gaminti. :D
Šis padažas – irgi ne išimtis. Visą patiekalą pasigaminti užtruksite
tiek, kiek virs makaronai, o pavalgysit sočiai ir gurmaniškai.
2 asmenims reikės:
- 200 g sausų mėgstamos formos makaronų
Padažui:
- 2 nekupinų v. š. tahini
- 3 nekupinų v. š. natūralaus sojų jogurto
- 1 skiltelės česnako
- 1 žiupsnio džiovintų žolelių: čiobrelių, mairūnų, bazilikų, petražolių ir pan.
- 2 a. š. citrinos sulčių
- 1-2 žiupsnių druskos
- pipirų pagal poreikį
Ką daryti:
Makaronus išvirti taip, kaip esate įpratę juos virti.
Sumaišyti visus padažo ingredientus iki vientisos masės (česnaką išspauskite).
Išvirusius makaronus nukošti ir tame pačiame karštame puode sumaišyti su padažu. Sušilęs padažas ims skleisti malonų rūgštoką aromatą, šiek tiek primenantį lydytą baltą varškinį sūrį. Valgykite nedelsdami!
P. S. Nors padažą rekomenduojam valgyti su makaronais, jis tiks ir su salotomis, kepsneliais ir pan.
No comments :
Post a Comment