2017-01-01

Keptas sumuštinis su grybais ir riešutų sviestu

Nuoširdus patarimas: kai čirškinsite grybus šitam sumuštiniui, iš karto ruoškit juos kokiai dvidešimčiai porcijų į priekį, nes norėsit pakartoti ir kitą dieną. Ir kitą dieną. Ir dar vakare.



2 sumuštiniams reikės:
  • 4 riekių mėgstamo batono ar duonos skrudinimui
  • 200 g pievagrybių
  • 1 v. š. aliejaus (kepimui)
  • 2 žiupsnių šviežių petražolių
Padažui:
  • 2 v. š. žemės riešutų sviesto
  • 1 a. š. sezamų sviesto Tahini
  • 2 a. š. sojos padažo
  • 2 v. š. rapsų ar kito mėgstamo aliejaus
  • 2 v. š. citrinos sulčių
  • 1 a. š. agavų ar kitokio neutralaus sirupo (galima keisti cukrumi)
  • vandens pagal poreikį
Ką daryti:
Pievagrybius smulkiai sukapoti ir suberti į įkaitintą keptuvę su 1 v. š. aliejaus. Kepti ant kaitrios ugnies ir nuolat maišyti, kol pasklis malonus „spirgučių“ kvapas ir jie gražiai apskrus. Nepagailėti pipirų, o druskos greičiausiai daug nereikės, nes grybai natūraliai sūrsteli.
Iš žemės riešutų sviesto, aliejaus, sojos padažo, cirtinos sulčių ir sirupo sumaišyti padažą. Jo tirštumą reguliuoti įpilant po 1 v. š. vandens – turite gauti grietinės tirštumo padažą.
Įkaitinti grilį arba sumuštinių keptuvę, tepti ant batono riekės padažą, krėsti grybus, dosniai pabarstyti šviežiomis petražolėmis ir užkloti kita padažu patepta rieke. Kepti, kol sumuštinis skaniai paskrus ir įdaras sušils.
Valgyti iškart!

No comments :

Post a comment