2018-01-23

Minimalistiškas obuolių apkepas

Sveiki, eteryje Dovilė ir laida "Kaip iš praktiškai Nieko pagaminti Kažką, panaudojant kaip įmanoma mažiau indų". Pristatau jums naujausią savo nefiasko. Jam reikės dviejų indų (čia įskaitant kepimo skardą), o išsikepti turėtumėt jaukų ir purų obuolių apkepą, kurį skanu valgyti tiek šiltą, tiek šaltą. Belieka pridurti, kad apkepas yra be pridėtinių riebalų, be pridėtinio cukraus, be baltų miltų, be baltos mišrainės ir, svarbiausia, ne kombikormo skonio, kaip kad dažnai būna su sveikuoliškais pilnagrūdžiais kepiniais. :D VAŽIUOJAM!!!



Reikės (mažai skardelei, 4 porcijoms):
  • 2 didelių obuolių
  • 1 labai gerai sunokusio (taškuoto) banano
  • 80 g anakardžių sviesto (jis natūraliai saldoko skonio ir subtilaus aromato, bet tiks ir kitokių riešutų sviestas)
  • ~10 g agavų sirupo (arba kitokio mėgstamo sirupo; bus saikingai saldu, tad jeigu norit saldžiau - padvigubinkit ir atitinkamai sumažinkit pieno) 
  • 80 g nesaldinto sojų pieno (arba kitokio augalinio pieno, tik jei naudosit saldesnį, dėkit atitinkamai mažiau kito saldiklio)
  • 40 g avižų miltų
  • 40 g pilno grūdo speltos miltų
  • 1,5 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. vanilinio cukraus (nebūtina)
  • žiupsnio cinamono


Ką daryti:
1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Obuolius supjaustyti nedideliais kubeliais. Jei odelė nestora, nereikia jų lupti - bus maistingiau, o ir žarnynui taip įdomiau gyventi. Kubelius suberti tiesiai į aliejumi šiek tiek pateptą kepimo skardą, pabarstyti cinamonu.
2. Dubenyje gerai sutrinti bananą. Sumaišyti jį su riešutų sviestu iki vientisos masės, tuomet supilti sojų pieną, agavų sirupą ir dar kartą išmaišyti iki vientisumo.
3. Į masę suberti miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Gerai viską išmaišyti - turėtų gautis skystoka, bet tąsi tešla. 
4. Tešlą tolygiai paskleisti ant obuolių. Pašauti orkaitėn ir kepti, kol iškeps. :D Mūsų senutėj dujinėj kepa apie 45 min. - padorioj elektrinėj turėtų iškepti greičiau.
5. Pjaustyti pravėsusį, kad obuoliai spėtų sustandėti.

P. S. Kadangi patiekalas toks maistingas, galit drąsiai šalia jo įsikraut pusę dėžutės ledų ir įsivaizduot, kad labai sveikai maitinatės. :D




No comments :

Post a comment