2014-05-01

Riešutų sviesto sausainiai

– Bet šitie sausainiai yra nuostabūs.
 Kodėl?
 Todėl, kad suvalgai vieną, ir užtenka.
Riešutų sviesto sausainiai yra puikus desertas, jei tik pavyksta juos iškepti. Esam išbandžiusios ne vieną receptą, bet kol kas šis mums labiausiai patinka. Ką tik iškepti ir pravėsę sausainiai yra traškūs išorėje, bet minkšti ir purūs viduje - kaip tik tokie, kokie ir turi būti tobuli riešutų sviesto sausainiai. Niam!


Maždaug dviems skardoms nedidelių sausainių reikės:
0,5 stiklinės riešutų sviesto (mes naudojome kokosinį žemės riešutų Sviestą sviestuotą ♥),
3 šaukštų miltų (naudojom avižinius),
2-3 šaukštų obuolių tyrės (tinka ir obuolių košė),
3 šaukštų cukraus – jei tyrė nesaldinta (nebus velniškai saldu),
1 a. š. vanilinio cukraus,
0,75 a. š. kepimo miltelių,
žiupsnio druskos, jei riešutų sviestas nesūdytas,
3 (arba kiek norisi) į mažus gabalėlius supjaustytų juodojo šokolado skiltelių arba razinų.



Ką daryti:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.

2. Riešutų sviestą gerai sumaišyti su obuolių tyre ir cukrumi. Suberti miltus, tada kepimo miltelius ir gerai viską išmaišyti. Galiausiai įmaišyti šokolado gabalėlius (tikriausiai teks tai padaryti rankomis). Neišsigąskit, jei tešla atrodys labai riebi – patys sausainiai tikrai neatrodys tokie riebūs. Mes spėjam, jog sumaišius riešutų sviestą su obuolių tyre ir cukrumi, jo riebalai kažkodėl išsiskiria išorėn, ir tai sudaro tokį riebumo įspūdį.

3. Rankomis suformuoti nedidelius kamuoliukus ir dėti juos ant kepimo skardos. Dėl visa ko geriau palikti tarp jų šiokius tokius tarpus, kad kepdami jie nesuliptų. Šakute priploti ir kepti apie 8 minutes arba kol namuose pasklis nuostabus kvapas, o sausainių kraštai pradės gražiai ruduoti. Mūsų senutėje orkaitėje jie kepė gerokai ilgiau.

Iškepę sausainiai gali atrodyti dar kiek per minkšti, bet vėsdami jie šiek tiek sukietėja.

Rekomenduojam valgyti su karšta kakava arba šaltu sojų pienu.

Rėmėmės šiuo receptu.



5 comments :

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Ačiū už receptą! Labai gardūs sausainiai.

    O gal juos įmanoma padaryti traškesnius? Norėjau ilgiau pakepti, bet bijojau sudeginti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hm, galvon šauna du galimi variantai: a) šiek tiek ilgiau pakepti, bet žemesnėje temperatūroje -- tuomet jie turėtų padžiūti, bet nesudegti; b) įdėti mažiau obuolių tyrės ir/arba riešutų sviesto ir daugiau miltų. Bet dėl rezultatų nieko pažadėti negalim -- būtinai papasakokit, kaip sekėsi. : )

      Kitas dalykas yra tas, kad geriausia šiuos sausainius suvalgyti per dieną, nes kitą dieną jie dar labiau suminkštėja.

      Delete
    2. Avižose yra gliuteno taip pat ir kepimo milteliuose.

      Delete
    3. reikia skaityti sudėtis. mes naudojame produktus be glitimo.

      Delete