2019-11-07

Mieliniai moliūgėliai

Neretai girdžiu tokius pareiškimus, kad bėgiojimas yra kaip savotiška meditacija, daržo ravėjimas, mezgimas, manikiūras – tai terapija, ir panašiai, o man savotiška meditacija ir terapija yra dvidešimt minučių mėtyt tešlos gabalą į stalą (nes to reikalauja receptas 😂)! Tad jeigu kas nori išbandyti naują meditacijos būdą IR visus nustebint išskirtinio grožio bei skonio bandelėmis, labai rekomenduoju išbandyti šį receptą! Be to, moliūgų kalnai patys nesusivalgys, ar ne?



Bandelių tešlos receptą, kurį, pakeičiau į veganišką, ir bandelių formos idėją radau Savoury Days Kitchen youtube kanale. Recepto nuoroda: https://www.youtube.com/watch?v=WlVWZbOUXIs

Bandelių tešlai reikės (19-20 bandelių):
  • 120 g sojų pieno
  • 145 g moliūgo tyrės (moliūgo, iškepto orkaitėje ir sutrinto iki vientisos, kreminės masės)
  • 30 g augalinio sviesto (pvz., Vegan Block arba Alsan)
  • 50 g cukraus
  • 1 a. š. druskos
  • 1 v. š. sausų mielių
  • 350 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų
„Varškiniam“ įdarui reikės:
  • 100 g veganiško sūrio (LABAI rekomenduoju Veggo česnakinį žolelių sūrį, o jeigu naudosite kitokį, tai pridėkite papildomai česnakų ir žolelių, sūrį rasite Veggo parduotuvėje arba Maximose)
  • 180 g (1 pakelio) natūralaus skonio tofu sūrio
  • 2-3 v. š. kmynų
  • 3 v. š. moliūgų tyrės
  • 2 v. š. mėgstamų žolelinių prieskonių (aš naudoju džiovintus svogūnus ir pomidorus)


Ką daryti?
  1. Dubenyje sumaišykite sojų pieną, moliūgų tyrę ir ištirpintą augalinį sviestą.
  2. Į šį mišinį suberkite cukrų, druską, sausas mieles.
  3. Suberkite miltus ir išmaišykite, lengvai paminkykite.
  4. Tešlą padėkite šiltai 20-čiai minučių.
  5. 10 minučių minkykite metodu „ištempti - sulenkti“.
  6. 15-20 minučių mėtykite tešlą į stalą. 😁
  7. Tešla turi būti tąsi, minkšta, bet nelipti prie rankų!
  8. Į dubenį įpilkite šlakelį aliejaus, išvoliokite jame tešlą. Atidėkite valandai uždengus rankšluostėliu, kad tešla pakiltų.
  9. Pasigaminkite įdarą: tofu sutrinkite šakute, sūrį supjaustykite smulkiais kubeliais, viską sumaišykite su prieskoniais ir moliūgų tyre.
  10. Tešlai pastovėjus, paminkykite ją porą minučių ir supjaustykite 35-40 g gabaliukais. Galite šiuos kamuoliukus šiek tiek pamiltuoti, jei limpa.
  11. Gabalėlį tešlos pirštais suminkykite į blynelį, įdėkite apie 2 a. š. įdaro ir užlankstykite bei stipriai sulipinkite.
  12. Bandutes apvyniokite siūlu (žr. video nuo 7:44 https://youtu.be/WlVWZbOUXIs?t=464).
  13. Kol apvyniosite, jos dar pakils. Jeigu norite paprastų, apvalių bandelių ir nevyniosite siūlais, tuomet dar pakildinkite jas apie 20 minučių.
  14. Kepkite iki 170℃ įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių be vėjelio. Stebėkite bandelių spalvą!
  15. Atriškite siūlus, kol bandelės dar karštos. Į viduriukus įdurkite po karijų riešuto gabalėlį - moliūgo kotelį.


Sėkmės neatsiginant šlovės, kai kas nors pamatys ir paragaus jūsų bandeles! 😎
Irrr idėja. Užsišaldykite moliūgo tyrę žiemai ir išsisaugokite šį receptą – mieliniai moliūgėliai bus jūsų šių metų Kūčių hitas! 👌

No comments :

Post a Comment