2014-04-13

Avižiniai bananų ir obuolių blyneliai


Savaitgalio rytams, kai niekur nereikia skubėti, puikiai tinka blynai. Saldumo jiems suteikia bananas, o drėgnumo - obuolys. Toks derinys skanus ir neapsunkinantis, tad gali būti kuo puikiausi pusryčiai arba vakarienė ne tik savaitgalį, o bet kada, kai tik yra laiko ir noro kepti blynus.

Reikės:
  • 1 st. avižų miltų,
  • 1 st. vandens,
  • 1 v. š. maltų linų sėmenų,
  • 1 v. š. kukurūzų miltų,
  • 0,5 a. š. vanilinio cukraus,
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių,
  • 2 v. š. avižų dribsnių (ne greito paruošimo),
  • 4 v. š. labai sumaltų arba smulkiai sukapotų skrudintų žemės riešutų (galima pakeisti papildomais dviem šaukštais avižų dribsnių ir 2 šaukštais avižų miltų),
  • 1 didelio arba pusantro vidutinio labai gerai sunokusio banano,
  • 2 mažų obuoliukų arba 1 vidutinio,
  • 1 a. š. citrinos sulčių,
  • 1 a. š. cinamono,
  • žiupsnio druskos,
  • aliejaus keptuvės patepimui.
Ką daryti:
1. Sumaišyti sausus ingredientus: avižų miltus, sėmenis, kukurūzų miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, avižų dribsnius, maltus riešutus, žiupsnį druskos ir cinamoną.
2. Šakute gerai sutrinti bananą. Sutarkuoti obuolius, sumaišyti juos su trintu bananu ir gautą masę supilti į sausus produktus. Vis maišant po truputį pilti vandenį. Palikti tešlą dešimčiai minučių pastovėti, kad šiek tiek išbrinktų. Tešla bus tirštesnė nei įprasta blynų tešla, bet turėtų būti gan puri ir lengvai maišoma.
3. Gerai įkaitinti keptuvę ir patepti keliais lašais aliejaus. Šaukštu dėti tešlą ir atsargiai formuoti plonus blynelius. Kepti ant silpnos ugnies, kol blynelių kraštai šiek tiek pasausės – tada apversti ir kepti, kol gražiai paruduos.

Rekomenduojame valgyti su namine uogiene ir naminiu riešutų sviestu!

No comments :

Post a comment