2014-10-24

Brokolienė


Sentimentų akimirka. Kai Milda kažkokiu būdu sugalvojo šitą patiekalą, mes dar net negyvenom kartu, bet jis mus suvienijo. Buvo gūdus 2012-ųjų pavasaris, ir akcijos brokoliams sekė viena paskui kitą. Kelias savaites išvien valgėm tokius pietus. Milda - bendrabuty, o aš - savo šaltam bute. Tada susitikę arba per Facebook'ą aikčiodavom, KAIP SKANU. Dovilė net kiaurasamtį šitam skanumui gaminti nusipirko. Na, ir štai, po 2,5 metų pertraukos mes jau kartu valgom savo įstabią ir paprastą kaip 2x2 brokolienę.

Reikės viso labo:
  • 1 brokolio galvos,
  • druskos, pipirų pagal skonį.
Ką daryti:
  1. Brokolį susmulkinti į nedidelius žiedynėlius ir nuplauti. 
  2. Virti jį ant garų tol, kol visiškai suminkštės. Galima virti ir tiesiog sumetus į vandenį, bet mums skaniau verdant ant garų.
  3. Įkaitinus keptuvėje arba troškintuvėje kelis šaukštus aliejaus, sumesti brokolį. Kepti ir maišant vis patrinti, kol gausis brokolienė.
  4. Paskaninti druska ir pipirais. Tiktų greičiausiai ir kokie nors įmantresni prieskoniai, bet mums labai skanu ir taip minimalistiškai.
Viskas! Valgyti prikandant rupia juoda duona arba kokiais nors trapučiais.

Beje, kad jau tiek čia visokių sentimentų šita brokolienė iššaukė, iškilo mums klausimas. Ar yra koks nors maistas/patiekalas, sukeliantis jums labai gražius prisiminimus, ir kaskart jį valgydami, rodos, nusikeliat laiku atgal?


No comments :

Post a Comment