2014-12-18

Bananinis „plombyras“!


Mes mėgstam šiek tiek prasilenkti su sezonais. Pvz., kai namuose įjungia šildymą, pradedam gaminti šaltibarščius, o štai artėjant Kalėdoms sugalvojom pasidaryti ledų, nes kodėl gi nepažiūrėjus filmo, jaukiai susivyniojus į dekį ir šaukštu kabinant skanius ir sveikus ledus? Juos pasigaminti labai paprasta, o modifikavimo pagal savo skonį galimybės – beribės. Tereikia labai gerai sunokusių bananų, pageidaujamų priedų (riešutų sviesto, šokolado, razinų – ko tik norit) ir galingo maisto smulkintuvo. Na, ir dar, žinoma, šaldiklis praverstų.

1 nemažai dėžutei ledų reikės:

  • 6 labai gerai sunokusių bananų
  • 1-2 kupinų šaukštų anakardžių Sviesto sviestuoto (nebūtina, bet LABAI praturtina skonį ir tekstūrą) – žinoma, tiktų ir kitoks sviestas, pvz., Klasikinis žemės riešutų arba Saulėgrąžų sviestas sviestuotas
  • 1 dosnaus žiupsnio cinamono
  • 100 ml sojų pieno (nebūtina)
  • kapotų skrudintų riešutų pabarstymui

Ką daryti:

1. Supjaustyti bananus plonais griežinėliais, sudėti į sandarų maišelį arba dėžutę ir palaikyti šaldiklyje bent jau per naktį.

2. Ištraukti bananus iš šaldiklio, palaikyti juos kambario temperatūroje 10-15 min. ir dėti į maisto smulkintuvą. Malti, kol gausite vientisą ledų masę. Sudėti norimus priedus (riešutų sviestą, cinamoną, sojų pieną ir pan.) ir dar šiek tiek pamalti. Galit valgyti iškart arba sudėti į sandarų indelį ir laikyti šaldiklyje. Išėmus iš šaldiklio teks ledus bent keliolika minučių palaikyti kambario temperatūroje, kad šiek tiek atitirptų. Prieš valgant dar siūlom pabarstyti ledus kapotais skrudintais žemės riešutais – niam! Skanaukit ir veganus bei neveganus draugus vaišinkit – tegul jie maloniai nustemba, kokį skanų plombyrą iš dviejų ingredientų pagaminot.

No comments :

Post a Comment