2014-11-26

Salotos su špinatais ir keptu tofu


Salotos gali būti ir labai neįdomus, ir labai įdomus patiekalas. Jį paįdominti galima įvairiausiais salotų užpilais/padažais arba kokiais nors įdomiais ingredientų deriniais. Šįkart siūlom jums išbandyti salotas su špinatais (dabar kaip tik "Prismoj" akcija!) ir pikantišku keptu tofu. Šitaip paruoštas tofu kol dar šiltas stebėtinai primena keptą varškės sūrį, o kai atvėsta - šiek tiek primena vištieną. Toks pagardas tiktų ne tik salotoms, bet ir troškiniams ar dar kam nors, kas šauna į galvą.

Keptam tofu reikės:
  • 1 pakelio kietojo tofu,
  • 1 v. š. sojų padažo,
  • 1 a. š. obuolių arba balzaminio acto,
  • šlakelio aliejaus,
  • paukštienos prieskonių arba kokio nors kito mėgstamo mišinio ir kokių nors žolelių,
  • 1 skiltelės česnako.
Salotoms (proporcijas pasikoreguokit pagal skonį):
  • špinatų,
  • aisbergo ar kitų salotų,
  • pomidorų,
  • agurkų,
  • alyvuogių,
  • balzaminio acto/citrinos sulčių,
  • mėgstamo aliejaus,
  • druskos, pipirų ir kokių nors žolelinių prieskonių.

Ką daryti:
  1. Pirmiausia iškepti tofu. Nusunkti išpakuotą tofu ir kaip įmanoma nusausinti popieriniais rankšluosčiais. Supjaustyti norimo dydžio kubeliais ir dubenyje gerai išmaišyti su sojų padažu, actu, aliejumi, prieskoniais ir išspaustu česnaku. Palikti bent kelioms minutėms pastovėti, tada mesti į įkaitintą keptuvę su kokiais 2 v. š. aliejaus. Kepti kartas nuo karto pamaišant, kol skaniai paruduos. Palikti pilnai atvėsti ir pasistengti visko nesuvalgyti, kol vėsta.
  2. Salotų dalykus susmulkinti norimo dydžio ir formų gabalėliais, sumaišyti su actu/citrinos sultimis, aliejumi ir prieskoniais. Įmaišyti arba ant viršaus užberti pilnai atvėsusį keptą tofu.

No comments :

Post a Comment