Pats paprasčiausias būdas valgyti tofu – ant trapučio užsitepti riešutų sviesto su cinamonu, uždėti porą riekelių tofu ir mėgautis šiuo baltymų sumuštiniu. Antras pagal paprastumą receptas – užmarinuoti tofu ir kepti (keptuvėje, orkaitėje arba lauke, grilyje). Kuo ilgiau marinuosite, tuo geresnį rezultatą gausite.
- 250 g kieto tofu
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 3 v. š. sojos padažo
- 3 v. š. balzaminio acto
- 2-3 skiltelių česnako
- Po 1 a. š.: kmynų, petražolių
- Po ½ a. š.: bazilikų, raudonėlio, gelsvės
- 1/3 a. š. cinamono
- ¼ a. š. malto džiovinto imbiero
- 4 v. š. pomidorų padažo
- 1 a. š. agavų sirupo
Ką daryti?
- Tofu galima nusipirkti parduotuvėje arba pasigaminti. Gaminimo procesas aprašytas čia: „Naminis tofu“
- Tofu supjaustyti plonomis (apie 0,5 cm storio) riekelėmis. Riekeles sudėti į sandarų indą.
- Sumaišyti marinatą iš visų ingredientų, užpilti ant tofu, gerai išmaišyti ir palikti šaldytuve marinuotis 1-2 dienas arba bent per naktį.
- Kepsnelius kepti įkaitintoje keptuvėje ant silpnos-vidutinės ugnies, kol gražiai iš abiejų pusių apskrus, arba orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C 30 minučių (po 15 minučių apverčiant) arba grilyje.
- Skanaus. Mėgaukitės vasara ir sočiais, veganiškais skanumais!
No comments :
Post a Comment