2016-06-22

Tofu piršteliai


Pats paprasčiausias būdas valgyti tofu – ant trapučio užsitepti riešutų sviesto su cinamonu, uždėti porą riekelių tofu ir mėgautis šiuo baltymų sumuštiniu. Antras pagal paprastumą receptas – užmarinuoti tofu ir kepti (keptuvėje, orkaitėje arba lauke, grilyje). Kuo ilgiau marinuosite, tuo geresnį rezultatą gausite. 

 2 žmonėms pavalgyti reikės (tiek, kiek matosi nuotraukoje viršuje):
  • 250 g kieto tofu
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 3 v. š. sojos padažo
  • 3 v. š. balzaminio acto
  • 2-3 skiltelių česnako
  • Po 1 a. š.: kmynų, petražolių
  • Po ½ a. š.: bazilikų, raudonėlio, gelsvės
  • 1/3 a. š. cinamono
  • ¼ a. š. malto džiovinto imbiero
  • 4 v. š. pomidorų padažo
  • 1 a. š. agavų sirupo



Ką daryti? 
  1. Tofu galima nusipirkti parduotuvėje arba pasigaminti. Gaminimo procesas aprašytas čia: „Naminis tofu“ 
  2. Tofu supjaustyti plonomis (apie 0,5 cm storio) riekelėmis. Riekeles sudėti į sandarų indą.
  3. Sumaišyti marinatą iš visų ingredientų, užpilti ant tofu, gerai išmaišyti ir palikti šaldytuve marinuotis 1-2 dienas arba bent per naktį.
  4. Kepsnelius kepti įkaitintoje keptuvėje ant silpnos-vidutinės ugnies, kol gražiai iš abiejų pusių apskrus, arba orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C 30 minučių (po 15 minučių apverčiant) arba grilyje.
  5. Skanaus. Mėgaukitės vasara ir sočiais, veganiškais skanumais!



No comments :

Post a comment