Čia yra sprendimas, kuomet aš (Milda) noriu makaronų, o Dovilė nori ~ko nors sotaus~. Kietagrūdžiai makaronai, pupelės, riešutai – skamba tikrai sočiai. :D
2 porcijoms reikės:
- 180 g kietagrūdžių makaronų
- dviejų skiltelių česnako
- pusės skardinės konservuotų pomidorų
- pusės skardinės konservuotų pupelių
- 3-4 v. š. anakardžių grietinės*
- 2 v. š. maistinių mielių dribsnių (nebūtina)
- 1 v. š. sojų padažo
- šviežių bazilikų arba petražolių
- aliejaus kepimui
Ką daryti?
- Makaronus išvirti saujele druskos pasūdytame vandenyje.
- Tuo metu įkaitinti keptuvę, įpilti aliejaus. Stambiai sukapoti česnako skilteles ir suberti į keptuvę. Šiek tiek juos pačirškinus (nelaukti kol paruduos, nes parudavę taps kartūs), sukrėsti konservuotus pomidorus. Pusė skardinės tai būtų maždaug 3 konservuoti pomidorai (ir sultys). Keptuvėje mentele ar mediniu šaukštu juos „sukapoti“, pakepinti.
- Įpilti sojų padažo, suberti mielių dribsnius, įdėti anakardžių grietinės. Kaip jos pasigaminti, rasite apačioje. Jeigu anakardžių grietinės nesate iš anksto pasigaminę ir, pavyzdžiui, turite nuo riešutų pieno likusių išspaudų, galite dėti porą šaukštų šių išspaudų ir porą šaukštų sojų jogurto arba grietinėlės. Na, kaip nors teks išsisukti ir suteikti patiekalui kremiškumo bei tirštumo.
- Suberti pupeles (tinka ir konservuotos baltosios mažos pupelės) ir įpilti samtuką makaronų vandens. Pamaišyti, pakepinti ir išvirus makaronams suberti juos į keptuvę.
- Vėl viską gerai išmaišyti, kad padažu pasidengtų visi makaronai, apibarstyti juos šviežiais žalumynais ir valgyti.
*Anakardžių grietinė. Ji gaminama taip: 50 g anakardžių užpilti vandeniu (kad apsemtų bent per 2 cm) ir palikti brinkti 5 valandas. Nupilti vandenį, įspausti citrinos sulčių (maždaug pusės citrinos, ragaukite!) ir susmulkinti rankiniu trintuvu. Smulkinant vis pilti po 1 v. š. šalto vandens, kol grietinė taps norimo tirštumo.
Grietinė |
No comments :
Post a Comment