2016-05-05

Makaronai su puriu špinatų-sojų padažu

Kartą Milda ryžtingai nuėjo į virtuvę su tikslu realizuoti po tofu gamybos likusias sojų išspaudas. Kurį laiką ji ten blaškėsi, mėtė puodus ir murmėjo, kol galiausiai po namus pasklido maloniai rūgštus česnakų aromatas. Girdėjau, kaip kažkas kunkuliuoja, o Milda patenkinta ritmingai spragsi pirštais. Nieko nesupratau, bet nekantriai laukiau. Ir tada ji atnešė šitai. Šitą garuojantį purų dalyką. Lyg makaronai būtų apvolioti kokiam tai debesėlyje, suprantat. Paprastai termiškai apdoroti špinatai man atsiduoda žuvim, bet tik ne šituose makaronuose – čia jie labiau primena… Aš nežinau, ką primena, gal išlydytą varškės sūrį? Iš tikro tai koks skirtumas, ką primena – svarbu, kad labai skanu. Ir dar svarbu, kad taip galima sunaudoti tofu (arba sojų pieno) subproduktus. Nemėtykime maisto! :)


2 porcijoms:


  • 160 g mėgstamos formos makaronų (mūsų favoritai – Fussili)
  • druskos
  • 120 g (6 „tablečių“) šaldytų špinatų
  • 3 skiltelių česnako
  • 2 v. š. aliejaus (kepimui)
  • 2 a. š. sezamų sviesto tahini
  • 125 ml sojų grietinėlės
  • 3 v. š. sojų išspaudų (75 g), likusių nuo sojų pieno arba tofu gaminimo
  • 50 ml sojų pieno
  • sulčių iš 1/4 ar 1/3 citrinos

Ką daryti:

Į verdantį vandenį įberti saujelę druskos ir makaronus. Virti tiek, kiek esate įpratę virti, arba tiesiog pagal pakuotės nurodymus (7-11 min., priklausomai nuo makaronų)

Kol verda makaronai, į troškintuvę arba puodą storu dugnu sumesti šaldytus špinatus, vis pamaišant leisti jiems suminkštėti. Įpilti aliejaus, suberti smulkiai supjaustytus česnakus.

Pakvipus kepamiems česnakams supilti grietinėlę, sezamų sviestą „Tahini“, pieną, citrinos sultis ir sukrėsti sojų išspaudas. Viską troškinti vis maišant. Makaronams baigiant virti, į padažą įpilti 3/4 – 1 samtį makaronų vandens.

Makaronų vandenį nupilti, makaronus sukrėsti į padažą, gerai išmaišyti ir dar minutėlę pakaitinti. Viskas!

P. S. Sojų pieną su citrinos sultimis galima keisti natūraliu nesaldintu sojų jogurtu. Reikėtų maždaug 3 kaupinų v. šaukštų.

No comments :

Post a comment