Kartą mus tokia alkana neviltis apėmė, kad net pradėjom juokauti apie makaronus su brokoliais. Oi, sakom, ne, toks derinukas tai jau tikrai ne mums. Bet kadangi nelabai ką kito po ranka turėjom, pradėjom kurti receptą. Kūrėm pusiau juokais, bet galiausiai taip susiviliojom (ir dar labiau išalkom), kad puolėm savo svaičiojimus įgyvendinti. O kai pasigaminom… Nuostabumas! Toks lengvas, bet turtingas patiekalas. Pieniukyje patroškintas purus brokolis labai dera su švelniai rūgštoku jogurtiniu tahini padažu. Ir ne, visai ne dėl to, kad labai norėjom valgyti! :D Gaminom dar ne kartą, nes labai skanu. Ir pagaminama per tiek laiko, kiek verda makaronai.
2 porcijoms:
- 160 g mėgstamos formos makaronų (mūsų favoritai – Fussili)
- 400 g šviežio arba šaldyto (bet neatšildyto) brokolio
- 2 skiltelių česnako
- 2 a. š. džiovintų paprikų dribsnių (arba 1 a. š. miltelių)
- druskos
- pipirų
- 150 ml augalinio pieno (pvz., nedaug pasaldinto migdolų)
- 2 v. š. aliejaus (kepimui)
Padažui:
- 6 a. š. natūralaus sojų jogurto be priedų (pvz., Rainbow)
- 1,5 a. š. tahini
- Sulčių iš pusės citrinos
- 3 a. š. vandens
- 2 žiupsnelių druskos (arba pagal skonį)
Ką daryti:
Į verdantį vandenį įberti saujelę druskos ir makaronus. Virti tiek, kiek esate įpratę virti, arba tiesiog pagal pakuotės nurodymus.
Kol verda makaronai, troškintuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies pakepinti nedideliais žiedynėliais susmulkintą brokolį.
Kai jis truputį apskrus, suberti prieskonius ir užpilti pienu. Virti neuždengus ir maišant brokolį vis pasmulkinti (panašiai, kaip gaminant brokolienę).
Kai troškintuvėje beveik nebeliks skysčio, suberti kapotą česnaką ir uždengus troškinti ant labai silpnos ugnies, kol makaronai baigs virti.
Iš padažo ingredientų sumaišyti padažą. Į brokolienę suberti makaronus ir supilti padažą, viską nuoširdžiai išmaišyti.
P. S. Pabarstyti maistinių mielių dribsniais – labai tinka.
P. P. S. Jei norisi gaivesnio varianto, tinka konservuoti ananasai. Jei norisi sūresnio ir sunkesnio – saulėje džiovinti pomidorai.
No comments :
Post a Comment