Yra daugybė veganiško „sūrio“ receptų, bet garantuojam, kad paprastesnio už šį nerasit!
Ką daryti:
1. Nusipirkti natūralaus sojų jogurto (mes perkam Prismoje „Rainbow“ firmos, bet gal yra ir kur nors kitur).
2. Ant dubens uždėti duršlioką (liet. kiaurasamtį), ant jo patiesti marlę (liet. marlę) ir ant jos sukrėsti jogurtą. Marlės kraštais užkloti jogurtą ir palikti ant duršlioko šaltai per naktį (arba per dieną).
3. Sūrį nuo marlės perkelti į kokį nors patogesnį indą, įdėti žiupsnį druskos ir įmaišyti norimų skonių. Mes įmaišėm šviežių (šaldytų) krapų, petražolių ir čiobrelių.
4. Tepti ant bet ko ir netikėti tuo, ką valgot.
Video pamoka iš „Vegan corner“:
įdomu, panaši faktūra būtų darant su šilkiniu tofu?☺
ReplyDeleteįdomu, panaši faktūra būtų darant su šilkiniu tofu?☺
ReplyDeleteTikriausiai būtų labai panašu, net šiek tiek standžiau. : ) (ir per naktį nuvarvinti visai nereikėtų)
Delete