Ar turite savo pasididžiavimo receptą? O Milda turi. Tai šie keksiukai – kokosiniai, purūs, saldūs. Labai lengvai ir greitai pagaminami, tereikia turėti porą svarbių dalykų: tai „sojų pasukos“ ir galingas blenderis arba mikseris. Kas tos „sojų pasukos“? Tai tik labai gražus pavadinimas iš pažiūros atliekiniam produktui – skysčiui, likusiam po tofu gaminimo. Primename, kad tofu gaminamas sojų pieną verdant, užvirus sumaišant su keliais šaukštais acto, nukošiant ir suspaudžiant. Taigi tą nukoštą sojų pieno virimo vandenį su actu jums tereikia išsaugoti (laikyti šaldytuve iki 2 sav.), o užsinorėjus nuostabių, purių, akyse kylančių keksiukų – stipriai suplakti. Tokį puriklį galima naudoti įvairiausiuose kepiniuose – pyraguose, keksuose, blynuose!
- 85 g kokoso drožlių
- 260 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų
- 1,5 a. š. kepimo miltelių
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 1 žiupsnio druskos
- 8 v. š. (110 g) „sojų pasukų“ – skysčio, likusio nuo tofu gaminimo
- 150 g cukraus
- 130 g riešutų pieno (arba sojų, arba kito augalinio)
- 110 g aliejaus
Ką daryti?
- Orkaitę įkaitinkite iki 170°C.
- Kokoso drožles sumalkite kavamale iki miltukų. Sumaišykite su kvietiniais miltais, kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.
- Į kitą indą (geriausia – siaurą ir aukštą) supilkite sojų pasukas ir plakite rankiniu blenderiu arba mikseriu (ką turite stipresnio), kol permatomas skystis taps baltomis, gana standžiomis putomis.
- Po kelių minučių plakimo suberkite cukrų ir plakite dar kelias minutes.
- Galiausiai supilkite pieną, aliejų ir vėl gerai išplakite.
- Sausus ingredientus lėtai šakute sumaišykite su plakiniu (nepermaišykite).
- Tešlą krėskite į popierines ar silikonines ar kokias tik naudojate formeles ir kepkite ~20 min. (kol švelniai pagels, o įsmeigus ir ištraukus medinį pagaliuką, jis bus sausas).
- Atvėsus keksiukams, valgykite ir apsivalgykite.
No comments :
Post a Comment