2 nedideliems žmonėms skaniai papusryčiauti reikės:
- 2 didelių bananų,
- 1 stiklinės (~200 ml) avižinių dribsnių,
- susmulkintų datulių, razinų, šokolado gabalėlių - ko tik norisi,
- žiupsnio druskos ir vanilinio cukraus, pagal poreikį - cinamono. Saldumo tikrai netruks.
Ką daryti:
- Bananus sutrinti šakute ir sumaišyti su žiupsniu druskos, vaniliniu cukrum ir avižiniais dribsniais. Siūlau avižinius dribsnius porą kartų kokteilinėje arba kombaine trumpai pamalti, kad dalis susikapotų, bet jei labai skubat, galit dėti ir nekapotus - šiek tiek pakis tekstūra, bet ką jau padarysi, kad taip skubat. :D Tešla turi gautis tiršta, bet maišoma šaukštu ir nebiri. Jei nesmulkinot dribsnių, gali būti kiek biroka, bet nepergyvenkit - kepant sustandės.
- Įmaišyti norimus priedus.
- Dviem šaukštais formuoti pirštelius (žr. video) ir dėti ant aliejumi negausiai pateptos kepimo skardos. Pasistenkit, kad būtų panašaus dydžio - tuomet tolygiai iškeps. O dėl grožio - na, kaip ir video autorius sakė: kuo jie negražiau atrodo, tuo skanesni. :D
- Kepti 180 laipsnių temperatūroje kol gražiai apkeps ir sutvirtės (apie 30 min, bet dėl visa ko patikrinkit). Piršteliai turėtų būti šiek tiek paskrudę išorėje, bet ne perdžiūvę viduje - žodžiu, "chewy".
No comments :
Post a Comment