2014-11-19

Kugelis-moliūgelis



Dovilė yra keista. Ji pietums nevalgo patiekalo, jeigu jis susideda tik iš bulvių. Arba tik iš kokių nors makaronų. Ji sako, kad jai norisi dar ko nors, kad būtų maistingiau: salotų ar šiaip ko. Tai šitas kugelis-moliūgelis yra kompromisas, kai Milda užsimano kugelio, bet viena pati neketina visos skardos suvalgyti (nors būna ir taip). Moliūgas prisideda prie puikios kugelio tekstūros (kadangi jį mėgstam skystesnį) ir suteikia jam apetitingą gelsvą spalvą. O prie šito moliūgelio labai primygtinai jums rekomenduojam išbandyti anakardžių grietinę.

Nedidelei skardelei reikės:
  • ~500 g bulvių,
  • ~400 g moliūgo (proporcijas galit pagal poreikį keitalioti, bet moliūgo turėtų būti mažiau nei bulvių),
  • 1 kubelio sultinio,
  • žiupsnio druskos (priklausomai nuo sultinio sūrumo),
  • pipirų,
  • ~5 šaukštų aliejaus - pagal riebumo poreikį.
Ką daryti, ką daryti:
  1. Bulvių tarka sutarkuoti bulves ir moliūgą.
  2. Užplikyti gautus tarkius sultinio tirpalu (kubelis sultinio, ištirpintas ~0,75 stiklinės (150 ml) vandens). Suberti druską (dėl visa ko paragaukit masę, ar reikia papildomai pasūdyti), pipirus. Išmaišyti.
  3. Pilti aliejų, įmaišyti, bet nepersistengti. 
  4. Krėsti masę į aliejumi pateptą skardą ir kepti gerą valandą ~200 laipsnių karštyje.

1 comment :

  1. Šiandien gaminausi šį receptą pagal jūsų knygą, tačiau gavosi ne kugelis o košė :D galbūt vis dėl to sultinio reikia pilti 150ml o ne 300? nes masė buvo labai skysta. O gal reikia nusunkti sutarkuotas daržoves ir tik tada užpilti sultiniu?

    ReplyDelete