2015-01-16

Paprasčiausias tahini padažas

Mmm, tahini. Tas riešutinis aromatas ir sezamiškas karstelėjimas. Ko tik su juo žmonės neprigamina. Net nežinom, kada visus nusižiūrėtus receptus spėsim išbandyt. Bet labiausiai mus tahini masina dėl savo maistingumo. Šitiek mineralų ir vitaminų į tą mažą sezamo sėklytę telpa, ohoho! Tiems, kurie dar nepažįstami su tahiniu, rekomenduojam išbandyti patį paprasčiausią tahini padažą, kuris puikiai tiks tiek kaip salotų užpilas, tiek kaip padažas prie daržovių, kepsnelių (aišku, veganiškų...), falafelių, turbūt net ir prie žemaitiškų blynų tiktų. :D 


Padažui reikės:

  • 2 v. š. tahini,
  • pusės citrinos sulčių,
  • vandens – pagal tirštumo poreikį ir toleranciją kartumui,
  • druskos – pagal skonį, bet bent mažo žiupsnelio reikėtų, kad būtų švelnesnis, subtilesnis padažo skonis.

Į salotas mes dėjom:

  • aisbergo salotas,
  • saliero stiebą,
  • morką (Dovilė sako, kad labai tinka),
  • agurką,
  • papriką (Milda sako, kad labai tinka),
  • špinatus,
  • butų tikęs ir pomidoras arba avokadas, žalumynai visokiausi.

Žodžiu, ką turit – tą dedat.

Ką daryti:

Viską išmaišyti, po truputį vis pilant vandenį į masę tol, kol gausit norimos konsistencijos padažą. Turėkit omenyje, kad padažas stovėdamas šiek tiek patirštės, tad įpilkit kiek daugiau vandens negu norėtųsi.

Viskas! Paprasčiau nebūna. Jei norisi ko nors įdomesnio – čia jau fantazijos reikalas. Česnakas? Pirmyn! Garstyčios? Kodėl ne? Karis, šiek tiek čili? Puiki mintis.

2 comments :

  1. O kur perkat tahini? Mano paieškos buvo arba per menkos arba tiesiog nevaisingos. Gal pačios gaminat? : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taip, mes jį pačios gaminam ir iš mūsų jo galima įsigyti. : ) Susisiek su mumis info@riesutusviestai.lt ir būtinai užsuk į mūsų facebook'ą www.facebook.com/riesutusviestai. :3

      Delete