2016-08-13

Cukinijų perlofkė

Na ką.. Tenka pripažinti, kad ruduo jau laimi prieš vasarą. Kad džemperiai laimi prieš maikes, filmo peržiūra namuose laimi prieš iškylą prie marių, o tiršta rugpjūčio gėrybių sriuba – prieš ledinį uogų smūtį. Metas virti cukinijų perlofkę!


5 porcijoms reikia:
  • 150 ml perlinių kruopų (sausų)
  • 1200 g cukinijos
  • 1 paprikos (apie 200 g)
  • 1 didelės morkos (apie 120 g)
  • 1 svogūno
  • 1 didelės / 2-3 mažų skiltelių česnako
  • Aliejaus kepimui
  • Druskos, pipirų
  • 1 a. š. Jamaican Jerk prieskonių



Ką daryti?
Uždėti virti kruopas. Galima šiek tiek pasūdyti, bet galima virti ir be druskos.
Puode storu dugnu įkaitinti aliejų. Kubeliais supjaustyti svogūną, plonom riekelėm morką, juos suberti į puodą ir pakepinti.
Sukapoti česnaką ir pakepinti kartu su svogūnu ir morka ant silpnos ugnies.
Kubeliais pjaustyti cukiniją, papriką ir viską vis po truputį suberti į puodą. Viską supjausčius, įberti druskos, pipirų, išmaišyti, puodą uždengti ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol viskas suminkštės (ir kitame puode išvirs kruopos).
Kai viskas suminkštėja ir prisikaupia skysčio, įberti jerk prieskonių (galima rasti prekybos centruose, žinoma, galima keisti ir kitais mėgstamais prieskonių mišiniais, pvz paukštienos, bet jerk dabar yra atradimas ir juos reikia dėti visur, ant visko ir po viskuo).
Išmaišyti, nukelti nuo ugnies, užsidėti prijuostę ir sublendinti sriubą iki vientisos tyrės.
Į sriubą įmaišyti išvirusias perlines kruopas.
Papučiam ir valgom. 

5 comments :

  1. ar prie cukinijos kiekio yra netyčia parašytas papildomas nulis, ar jos tikrai tiek daug reikia? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Goda, nea, nulių papildomai neprirašėm. :D Jos tikrai tiek daug reikia. Į sriubą nereikia papildomai pilti vandens -- ta gausybė cukinijos išleidžia daug savo skysčių, todėl galiausiai gaunasi tiršta ir skani sriuba. : )

      Delete
  2. Taip šildančiai ir viliojančiai atrodo, super!

    ReplyDelete
  3. Laba diena, ar vietoje perlinių tinkamos naudoti auksinės sorų kruopos? Ar nuo to sriubos skonis/struktūra smarkiai pasikeistų? Tiesiog vaikai labai nemėgsta perlinių kruopų...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laba diena, manau, kad tai turėtų įtakos tekstūrai - nebūtų to perlinių kruopų glitumo, bet skonis būtų geras :)

      Delete