2019-04-25

Pudingo pyragas

Seniai seniai, kai sviestas ir kiaušiniai buvo duona kasdieninė 😁, mamytė parsinešė iš savo bendradarbės Irenos pyrago receptą. Mes su mamyte tada kepdavom tik labai paprastus pyragus – obuolinius, morkų, trupininius, o toks va kremiškas, vos ne tortiškas pyragas man buvo naujiena. Tada aš tapau vegane 😀 ir kuriam laikui atsisveikinau su įmantrybėmis virtuvėje. Kol nesupratau, kad beveik viskas yra įmanoma veganiškai. Šiais metais šį pyragą kepiau gal 5 kartus! Ir valgėm jį ne tik mes, Mi ir Do, savo virtuvėje – jį ragavo draugai ir artimieji, ir įvertino labai gerai! Tad metas pagaliau pasidalinti receptu. Veganišku receptu su sviestu, pienu ir kiaušiniais! 😁

Pudingo pyragas ant Velykų stalo

Reikės:
  • 70 g kokosų aliejaus (rafinuoto - bekvapio)
  • 250 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų
  • 75 g fruktozės (arba cukraus)
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 30 g moliūgų tyrės (arba obuolių košės)
  • 60 g sojų jogurto
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
  • 1 pakelis pudingo miltelių (aš naudoju Dr. Oetker vanilinį pudingą)
  • 3 v. š. sojų pieno
  • 600 g sojų grietinėlės
  • 70 g cukraus (aš naudoju kokoso palmių žiedų cukrų, jis labai kvepia ir suteikia subtilų karamelinį skonį ir spalvą)
  • 4 obuolių
O originalus receptas buvo toks :))

Originalus receptas

Ką daryti?
  1. Pasiruošti tešlą. Ištirpdyti kokosų aliejų. Į jį supilti miltus, fruktozę (cukrų), kepimo miltelius, moliūgų tyrę, jogurtą ir vanilės ekstraktą. Išminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti pusvalandžiui į šaldiklį.
  2. Išsivirti pudingą. Užvirti sojų grietinėlę, supilti cukrų. Pudingo miltelius išmaišyti trijuose šaukštuose pieno, kad neliktų gumuliukų. Supilti ištirpintą pudingą į verdamą grietinėlę. Visą laiką maišyti plakimo šluotele, kol sutirštės. Nukelti nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinti.
  3. Obuolius nulupti ir supjaustyti skiltelėmis.
  4. Tešlą iškočioti, patiesti į kepimo skardą ir subadyti šakute (nežinau, ar tas būtina, bet daro taip žmonės). Išdėlioti obuolių skilteles, užpilti pudingu, išlyginti. 
  5. Dėti į įkaitintą orkaitę (180C) ir kepti apie 30-40 min.
  6. Valgyti atvėsusį! O geriausia dar per naktį pastovėjusį 👌


Taigi veganizavimo pamokos šiandien būtų tokios:
Sviestas = kokosų aliejus + sojų jogurtas
Kiaušinis = moliūgas + sojų jogurtas
Prašom. 😀

3 comments :

  1. Sveiki, sakykit iki kokio tirštumo reikėtų virti pudingą? Viriau standartiškai kaip pudingo konsistencija, nes bijojau, kad nesviltų, bet ant pyrago gavosi per skystas. Kepimo indas lyg ir ne mažesnis negu Jūsų. Skoniui nepakenkė, bet išvaizda ne svečiams ir pjaustyti nepatogu, išteka. Tikrai kartosiu, nes skonis superinis, tik norisi dar tobulesnio vaizdo:)

    ReplyDelete
  2. O kas ten ant viršaus rudas? Užtepėt riešutų sviestą? Nes recepte neminit

    ReplyDelete