Buvom visai užmiršusios, kad egzistuoja tokia daržovė kaliaropė, kol draugė mums jos neatnešė, nežinodama, ką su ja daryti. Sugalvojom padaryt salotas. Paprasta, greita (ypač turint maisto kombainą!) ir skanu.
Reikės:
- Maždaug 1/4 raudonojo kopūsto galvos (gali būti ir baltas – tiesiog mes pagalvojom, kad su raudonuoju gražiau ir įdomiau),
- 1 didelės morkos,
- 1 nedidelės kaliaropės,
- Svogūnų laiškų, krapų ir petražolių (nepagailėti!),
- Veganiško majonezo pagal skonį (mes naudojome „Sojalitos“ sojų majonezą iš „Rimi“, bet turėtų puikiai tikti ir pigesnis „Salotų majonezas“, kurio galima rasti beveik visose didesnėse parduotuvėse),
- Druskos, pipirų pagal skonį.
Kopūstą supjaustyti labai plonais šiaudeliais, morką ir kaliaropę sutarkuoti, žalumynus – sukapoti. Viską sumaišyti, paskaninti druska ir pipirais, tada krauti į lėkštes/dubenėlius, sumaišyti su majonezu ir valgyti.
Jei visų pagamintų salotų iškart neįveiksit, jas geriau laikyti šaldytuve nesumaišytas su majonezu.
No comments :
Post a Comment