2014-08-06

Mama Ganush

Vieną kartą bandėm pasidaryti „baba ganush“. Tik ne su tahini, o saulėgrąžų sviestu. Ir su baklažanais nesuminkštėjusiais. Vienai kažkaip suėjo, kita liko nevalgius. Žodžiu, pirmas blynas prisvilęs. Antro blyno kažkaip ir nekepėm, bet kai ką panašaus šiandien pagaliau ir pasidarėm. Tai yra „baba ganush“ modifikacija – „mama ganush“. Vietoj baklažanų trynėm šių dienų favorites cukinijas, kurios puikiai suderėjo su namų gamybos tahini.


Reikės visai nedaug!
  • 1 vidutinės cukinijos arba dviejų mažų (~800 g)
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 2-3 šaukštų tahini (sezamų pastos)
  • 2 skiltelių česnako
  • žiupsnio druskos
  • pipirų


Ką daryti?
Jeigu jūsų cukinijos mažos, plonos, nepjaustykite jų, tik aptepkite plonai aliejumi ir dėkite į karštą (200-230 C) orkaitę ant grotelių; jei cukinija storesnė, perpjaukite į tris dalis ir darykite tą patį. Kas 10 min. apverskite ir patikrinkite, ar cukinija dar ne minkšta. (Jei cukinija jau tokia peraugus, kad jos odelė sumedėjus – nulupkite ją!)

2. Suminkštėjusią cukiniją atvėsinkite ir supjaustykite stambiais kubeliais.
3. Susmulkinkite česnaką.
4. Į maisto smulkintuvą, trintuvą ar kombainą dėkite cukinijas, susmulkintą arba trintą česnaką, tahini, įspauskite citrinos, pabarstykite druska ir pipirais. Ragaukite, jei trūksta tahini – dėkite dar, tik nepamirškite, kad sezamas turi kartumo!

Skanaukite su daržovėmis, trapučiais, duonelėmis.


 

2 comments :

  1. Om nom nom, nom nom om :>
    Beje, jei kada pasiryšit antram babos bandymui ir turit mikrobangę - baklažanai geriau nei gerai (ir labai greit) iškepa joje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. o, jėga! būtinai reikės suteikti babai ganuš antrą šansą (vos neparašiau -- šaukštą). o baklažanus cielus dėti, subadyti ar supjaustyti?

      Delete