Kartais taip sunku nuspręst, ką šiandien valgyti. Tokių egzistencinių klausimų kamuojamos, vaikščiojom „Prismos“ daržovių skyriuj, kol pamatėm gražų ir nedidelį kalafijorą. Nusprendėm, kad reikia imt, nes kažkur kažką skaitėm apie kažkokius orkaitėj keptus kalafijoro gabalėlius, tai ką nors sugalvosim pakeliui namo. Kaip nors ten juos išvoliosim, pakepsim ir valgysim su kokiu nors padažu. Traškių gabalėlių derinys su padažu taip skaniai suderėjo, kad vienu prisėdimu beveik viską ir sukirtom.
- 1 nedidelės kalafijoro galvos,
- 4-5 v. š. avinžirnių miltų (arba kitokių, bet su jais gaminti nebandėm),
- visokių prieskonių: druskos, kokių nors ten česnakinių, žolelių (čiobrelių, baziliko) ir pan.
Padažui:
- 250 ml natūralaus sojų jogurto (nesaldinto) – jo galima įsigyti PC „Prisma“ (Kaune būna tikriausiai tik Pilies „Prismoje“),
- 2 nedidelių agurkėlių,
- 1-2 skiltelių česnako,
- 1 v. š. citrinos sulčių,
- žiupsnio druskos ir pipirų.
Ką daryti?
2. Avinžirnių miltus sumaišyti su norimais prieskoniais ir, užpylus trupučiu vandens, gerai išmaišyti, kad neliktų gumulėlių. Tuomet įpilti dar vandens ir šaukštelį aliejaus – tiek, kad gauta tešla būtų tokio tirštumo kaip lietinių tešla.
3. Pamirkyti kalafijoro gabalėlius tešloje ir šiek tiek nuvarvintus dėti ant aliejumi pateptos kepimo skardos.
4. Kepti iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol paviršius gražiai apskrus, o vidus suminkštės (apie 30 minučių, bet vis patikrinkit ir esant reikalui pavartykit, kad nepradėtų degt).
Tzatziki padažą pagaminti labai paprasta:
- Burokine tarka sutarkuoti 2 agurkėlius. Jei labai sultingi – galima nusunkti, bet šiaip nebūtina.
- Sumaišyti agurkus su sojų jogurtu, citrinos sultimis, druska ir pipirais, įspausti česnako pagal poreikį (1-2 skilteles).
- Stengtis neiškabinti šaukštu, kol kepa kalafijorai.
Aaa, kaip užsimaniau. O kokius prieskonius dėjote jūs, kad gavosi tokios gražios spalvos tešla?
ReplyDeletena, patys avinžirnių miltai šiek tiek gelsvumo turi, bet dar dėjom vištienos prieskonių mišinį, kuriame yra visokių raudonų sudedamųjų dalių (aitrioji paprika, saldžioji paprika), dar kario, tai tikriausiai dėl jų šiek tiek paoranžiškėjo. : )
Delete