2014-08-29

Avokado ir tahini užtepėlė


Avokadas yra toks dalykas, kuris dažniausiai noksta ilgai ir nuobodžiai, bet kai sunoksta, jį reikia suvalgyt per 5 minutes, nes kitaip pernoks ir bus ne tik nebegražus, bet ir nebeskanus. Tad jei jums pasisekė ir nutaikėt kaip tik tą momentą, kai avokadas yra tinkamas valgyti - skubėkit gaminti šią paprastą užtepėlę, kol dar nevėlu! Ji bus maistingas ir greitas užkandis su trapučiais arba tortilijomis.


2 žmonėms užkąsti reikės tik:
  • 1 gerai sunokusio avokado,
  • 1/3 nedidelės raudonosios paprikos,
  • 1 v. š. tahini (jei norisi mažiau kartumo – dėkit pusę šaukšto),
  • 1 v. š. citrinos sulčių,
  • prieskonių: druskos, pipirų, šviežių baziliko lapelių, jei turit,
  • 1-2 skiltelių česnako (labai pagyvina skonį, bet skanu ir be jo!)
  • tiktų ir kokia pusė raudonojo svogūno bei sauja alyvuogių, bet mes šįkart nedėjom, nes neturėjom, ir buvo vis tiek skanu.

Ką daryti:

Smulkiais kubeliais supjaustyti papriką ir, jei naudojat, alyvuoges bei svogūną.
Avokadą išskobti iš skūros ir sutrinti šakute.
Dėti tahini, prieskonius, pilti citrinos sultis, išspausti česnaką ir gerai išmaišyti.
Suberti kubeliais pjaustytus likusius ingredientus, viską dar kartą išmaišyti.
Tepti ant trapučio ir valgyti. Labai tinka su agurku arba pomidoru.


No comments :

Post a comment