Kaip smagu turėti daug obuolių! Kai nebespėji jų valgyti šviežių ir spausti sulčių (o paskui ilgai plauti sulčiaspaudės), galima juos kepti. Košės, pyragai, blyneliai ir kiti gardėsiai yra gerai, bet ne kiekvieną rytą yra laiko ir ūpo ką nors tokio makaluoti, o skaniai papusryčiauti norisi vi-sa-da. Tokiu atveju galima tiesiog įjungti orkaitę ir „pašauti“ ten skardą obuolių. Kol pasimankštinsit arba nusiprausit, jūsų pusryčiai bus gatavi. Negana to, kepti obuoliai yra ne tik skanu, bet ir naudinga! Jie išjudins jūsų virškinamąjį traktą ir paruoš jį naujai dienai.
Ko reikės:
Ką daryti:
Įkaitinti orkaitę iki 150-180 laipsnių.
Perpjauti obuolius per pusę, išimti jų sėklas ir sėklalizdžius.
Dėti obuolių puseles ant skardos, pabarstyti prieskoniais (cinamonu, vaniliniu cukrumi ir pan.).
Kepti, kol obuolių vidus suminkštės. Kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės ir obuolių rūšies – pvz., standesni ir rūgštesni minkštėja ilgiau. Turėtų užtrukti apie 30 minučių, bet dėl visa ko kartas nuo karto patikrinkit, kaip jiems sekasi.
- obuolių,
- žiupsnio cinamono, vanilinio cukraus ir/arba kitokių norimų prieskonių (pvz., muskato, imbiero),
- riešutų sviesto (mes šįryt valgėm su kokosiniu žemės riešutų sviestu, bet puikiai tiks bet kuris mūsų malamas).
Ką daryti:
Įkaitinti orkaitę iki 150-180 laipsnių.
Perpjauti obuolius per pusę, išimti jų sėklas ir sėklalizdžius.
Dėti obuolių puseles ant skardos, pabarstyti prieskoniais (cinamonu, vaniliniu cukrumi ir pan.).
Kepti, kol obuolių vidus suminkštės. Kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės ir obuolių rūšies – pvz., standesni ir rūgštesni minkštėja ilgiau. Turėtų užtrukti apie 30 minučių, bet dėl visa ko kartas nuo karto patikrinkit, kaip jiems sekasi.
Razinos nenurodytos prie ingredientų :D
ReplyDeletena, taip, čia toks esminis ingredientas, kaip galėjom pamiršt. :'D
Delete