2014-03-16

Avižinis bananų pyragas

  
Kartas nuo karto Milda pradžiugina Dovilės rytus štai tokiu pyragu. Be to, su šiuo receptu ji dalyvavo Ką valgo veganai? organizuotame konkurse ir laimėjo krepšį keksiukų!

Ingredientai:
  • 2 puodelių avižų dribsnių,
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių,
  • žiupsnio druskos,
  • 3 gerai sunokusių bananų,
  • 1 šaukšto aliejaus,
  • 1/4 puodelio cukraus,
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus.
Paruošimas:
Iš avižų sumalti miltus, sumaišyti juos su kepimo milteliais ir druska.
Kitame inde sutrinti bananus, cukrų, vanilinį cukrų, aliejų. Viską suplakti iki kreminės konsistencijos. Sumaišyti su avižų miltais.
Kepimo indą plonai ištepti aliejumi ir kepti orkaitėje apie 40 min 180°C. Šis pyragas keptas ~17cm skermens torto formoje. 
Iškepus pyragą, galimą uždėti porą skiltelių šokolado ir palaikyti orkaitėje, kol ištirps. Ištraukus išteplioti išslydžiusį šokoladą ir apibarstyti skrudintomis kokosų drožlėmis.

7 comments :

  1. O jei naudočiau tiesiog avižinius miltus būtų tas pats? Kokio tūrio stiklinė?

    ReplyDelete
    Replies
    1. avižinių miltų reiktų dėti 1-2 šaukštais mažiau. stiklinė 250 ml.

      Delete
  2. Sveiki,
    gal žinot kodėl man neišsikėlė? kepiau ir dėjau viską kaip parašyta tik 1,3 kiekio- pvz 4 bananus. Gal reikėjo nugesint kepimo miltelius su kažkuo? vidus neiškepė-nepadėjo nė ilgesnis kepimas.. Skarda mano buvo 22cm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kepimo miltelių niekad nugesinti nereikia -- tik sodą. : ) Avižiniai dalykai gerokai mažiau iškyla nei, tarkim, baltų miltų kepiniai, bet jei vidurys drėgnas, gal tiesiog bananai didesni nei mūsų? Ateity pasversime ingredientus, kad būtų tiksliau. : )

      Delete
  3. ačiū, kad atrašėt-mano abu vaikai alergiški kviečiam, pienui-bandau kažką be kvietinių miltų pagaminti ir nelabai kas pavyksta (arba kas pavyksta vaikam neskanu :)), o anksčiau galvojau, kad esu pusėtina kulinarė :) Jūsų komentaras paguodė ir paskatino prie progos dar kartą išbandyti :)

    ReplyDelete
  4. Čia puodelis 200gr ar didesnis

    ReplyDelete