2014-03-24

Sorų kruopos su tirštu grybų padažu

Nepaisant to, kad soros yra labai universalios ir maistingos kruopos, matome, kad jos kažkodėl nesulaukia daug simpatijų, o kai kurie žmonės apie jas apskritai nėra nieko girdėję. Norim įrodyti, jog iš sorų galima ne tik košę išvirti, ir pradžiai dalinamės vienu paprastu receptu. Jo idėją pasigavom iš čia, tik gerokai supaprastinom, atsižvelgdamos į savo spintelių ir šaldytuvo turinį.

Dviems neišbadėjusiems žmonėms pasisotinti reikės:
  •  0,5 st. nevirtų sorų kruopų,
  • 250 g (mažas indelis) pievagrybių,
  • 1 vidutinio svogūno,
  • 4 skiltelių česnako,
  • pusės sultinio kubelio,
  • šaukšto kukurūzų miltų (ne kruopų!),
  • dviejų šaukštų maistinių mielių dribsnių (nebūtina, bet rekomenduotina - labai praturtina skonį šiokiu tokiu sūriškumu),
  • druskos, pipirų pagal skonį.
Ką daryti:
1. Pradėti virti sorų kruopas. Kaip jas virti, galit pasiskaityti mūsų ankstesniame įraše apie sorų kruopas.

2. Keptuvėje arba troškintuvėje pakepinti apystambiai supjaustytą svogūną ir sukapotą česnaką. Po kelių minučių sumesti stambiai pjaustytus pievagrybius, šiek tiek pakepinti ir uždengti, kad troškintųsi.

3. Kol troškinasi grybai, į puodelį sudėti pusę sultinio kubelio ir kukurūzų miltus. Užpilti verdančiu vandeniu ir labai gerai išmaišyti, kad neliktų jokių gumulėlių. Skysčio turi gautis maždaug puodelis - priklausomai nuo to, kokio tirštumo padažo norėsit.

4. Į besitroškinančius grybus supilti maistinų mielių dribsnius, gerai išmaišyti, tuomet supilti puodelio turinį ir, vis maišant, dar patroškinti kelias minutes, kol padažas įgaus norimą konsistenciją. Jeigu norisi, dar pasūdyti ir pabarstyti pipirais.

5. Dėti į dubenėlį sorų kruopas, ant viršaus užpilti padažo ir valgyti. Skanaus!

9 comments :

  1. nedera visai gyvunai salia maisto...nebent cia kaciu edalo recepta idejot?

    ReplyDelete
  2. Kačių nemylėtojams to nesuprast :)

    ReplyDelete
  3. Alberas, nuostabus reprezentatorius, daugiau bonuso!:)

    ReplyDelete
  4. Aš nesupratau... Ar čia patiekalas žmonėms, ar gyvūnams?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mielas anonime, žmonės ir yra gyvūnai, tad jūsų klausimas neadekvatus. Jeigu kažko nesupratot, visada galima paskaityti dar kartą arba užduoti mums adekvatų klausimą, susijusį su šiuo receptu.

      Delete
    2. Matau, kad pykstat... Kažin kodėl? O dabar adekvatus klausimas – ar jūsų katės ėda grybus? Mano – ne...

      Delete
    3. Jeigu nedėlioju kiekvieno sakinio gale šypsenėlių -- dar nereiškia, kad pykstu. Mūsų katinas taip pat nevalgo grybų, bet nuo to jūsų klausimas netampa adekvatesnis.
      Keista, kad nesulaukėm nė vieno jūsų klausimo apie, tarkim, nuotraukose matomą servetėlę arba stalą -- šie dalykai lygiai tiek pat susiję su receptu, kiek ir katinas.

      Delete
  5. Ačiū, išmėginome, labai skanu ir sotu. Tiesa, vietoje kukurūzų miltų turėjome ryžių miltų ir be mielių dribsnių gaminome. Į soras norisi kokio nors riebaliuko dar įpilti. Tarp kitko, mūsų katinams labiausiai norėjosi paragauti grybų padažo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Smagu, kad išbandėt. : ) Aha, į soras įpilti šiek tiek aliejaus (tiek verdant, tiek jau išvirus) tikrai nepamaišytų. Be neko jie gali būti gan sprangūs, bet šiuo atveju padažas gelbsti. : )
      Beje, linkėjimai jūsų katinams!

      Delete